Covid-19 pandemisinin son günlerdeki seyri üzerine Bölgesel Amatör Lig maçlarının oynatılması ile ilgili TFF Sağlık Kurulu tarafından bir değerlendirme yapılmıştır.

Yeni tedbirleri zorunlu kılan mevcut süreçte, gerek şartların elverişli olmadığı gerekse 266 takımın katılımının söz konusu olduğu lig organizasyonunun yeni riskler taşıdığı konusunda Sağlık Kurulu görüş birliğine varmıştır.

Bu kapsamda, daha önce 17 Nisan’da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig'in sağlık şartları uygun olduğu takdirde Mayıs ayının son haftası başlatılması uygun bulunmuştur.

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla duyurulur.

TFF Sağlık Kurulu

Burak Eren, “Karara uyacağız”

Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu’nun yapmış olduğu değerlendirme kapsamında Bölgesel Amatör Lig’in ertelenmesiyle ilgili 1955 Batman Belediyespor Kulüp Başkanı Burak Eren gazetemize açıklamada bulundu. Eren, “Lig oynanacakmış gibi antrenmanlarımızı haftanın 6 günü sürdüreceğiz” dedi.

Çalışmalara kaldıkları yerden devam edeceklerini belirten 1955 Batman Belediyespor Başkanı Burak Eren, “Takım ruhunu ve beraberliği yakaladık. Takım şu an tam motivasyonlu bir şekilde ara vermeden çalışmalara devam edecektir, aksi halde bizi geri götürecektir. Tabii çalışmaların tamamen durdurulası için bakanlıktan bir yazı gelirse eğer, bizler de mecburen sağlık kurulunun vermiş olduğu karara uyacağız. Ama ilk hedefimiz çalışmalarımıza kaldığımız yerden lig oynanacakmış gibi antrenmanlarımızı haftanın 6 günü devam ettirmektir.” ifadelerine değindi.

Engin Karaman, “Önceliğimiz sağlık”

Erteleme kararı ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Batman 72 Belediyespor Kulüp Başkanı Engin Karaman ise, önceliğinin sağlık olduğuna değindi.

Covid-19’un pik yaptığı bir süreçte sporcularının ilk etapta sağlığını düşündüğünü belirten Başkan Karaman, “Biz yönetim ve bütün futbolcularımızla birlikte lig yarın başlayacakmış gibi hazırlıklarımızı tekrardan sürdüreceğiz.” dedi.

Spor72 / Özel haber