Korona virüsün en çok etkilediği alanlardan biri de kuşkusuz ki, spor müsabakaları oldu. Türkiye’deki profesyonel ligler start alırken, Nisan ayında oynanması gereken Bölgesel Amatör Lig ise TFF Sağlık Kurulu görüş birliğine varmasıyla lig Mayıs ayının son haftasına ertelendi.

YEREL AMATÖR LİG

Kovid19 salgını nedeniyle 2020 Mart ayından bu yana ara verilen yerel amatör ligler ve Bölgesel Amatör Lig bir yılı aşkındır oynanmıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl Mart ayında ligler mevcut haliyle tescil edilmiş, pandeminin devam etmesi sebebiyle yerel amatör ligler bu sezon oynanmayacak kararı alınmıştı. Yerel amatör liglerin 2021-2022 sezonunda başlaması henüz netlik kazanmış değil.

BÖLGESEL AMATÖR LİG (BAL)

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), daha önce 17 Nisan’da başlayacağı açıklanan Bölgesel Amatör Lig maçlarının, Mayıs ayının son haftasına ertelendiğini duyurdu. Kovid-19 illetinin seyri üzerine BAL olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Lig’e Sağlık Kurulu tarafından yapılan son değerlendirme ile yeni bir erteleme daha getirildiği açıklandı. Bu beklenmedik haber, uzun süredir zor şartlar altında lig için hazırlıklarını sürdüren ve önemli miktarlarda harcama yapan BAL Ligi kulüplerini büyük üzüntüye sevkederken; eğer bu sezon lig oynanamaz ise, yapılan masrafların ne olacağı sorusunu da gündeme getirdi.

TFF “LİG ORGANİZASLARI YENİ RİSKLER TAŞIYOR”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), daha önce 17 Nisan’da başlayacağı açıklanan Bölgesel Amatör Lig’in, Mayıs ayının son haftasına ertelendiğini duyurdu. Konuyla ilgili olarak TFF’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bölgesel Amatör Lig (BAL) ise 17 Nisan 2021’de başlanması planlanmıştı. Ancak Covid-19 pandemisinin son günlerdeki seyri üzerine Bölgesel Amatör Lig maçlarının oynatılması ile ilgili TFF Sağlık Kurulu tarafından bir değerlendirme yapılmıştır. Yeni tedbirleri zorunlu kılan mevcut süreçte, gerek şartların elverişli olmadığı gerekse 266 takımın katılımının söz konusu olduğu lig organizasyonunun yeni riskler taşıdığı konusunda Sağlık Kurulu görüş birliğine varmasıyla lig Mayıs ayının son haftasına ertelenmiştir.”

ERTELEME MORALLERİ BOZDU...

Öte yandan, TFF’nin aldığı bu karar; BAL temsilcilerimizden 1955 Batman Belediyespor,ve Batman 72 Belediyespor camialarında önceliğinin sağlık olduğunun vurgusunu yaptılar. Kulüpler ayrıca, verilen karara uyacaklarını ve lig başlayacakmış gibi çalışmalara devam edeceğini belirtirken; heyecan içinde ligin başlamasını bekleyen sporcuların ve taraftarların morallerinin bozulmasına yol açtı.

Kaynak: SPOR72