3. Lig 3. Grupta sezonun ikinci yarısında 4 galibiyeti bulunan Batman Petrolspor, ligde son 3 maçından puan veya puanlarla ayrılarak kümede kalmanın hesabını yapıyor.

Lige iyi başlayan ve daha sonra büyük bir düşüş ile dikkat çeken Batman ekibi, ikinci yarıda da istediği performansı sahaya yansıtamadı. Kırmızı-beyazlılar, ikinci yarıda oynadığı 13 karşılaşmada 4 galibiyet, 7 beraberlik alırken 2 maçta sahadan yenilgiyle ayrıldı.

İkinci yarıda aldığı 4 galibiyeti 22. haftada kendi evinde Elazığ Karakoçan FK, 26. haftada deplasmanda Gölcükspor, 30. haftada evinde lider Somaspor ve son olarak içeride İçel İdmanyurduspor karşısında alan Batman Petrolspor, son 3  haftada özellikle iç sahada oynayacağı 1 müsabakayı kümede kalma bileti olarak görüyor. Şu ana kadar 36 puan toplayan Petrolspor, kalan haftalarda Şile Yıldızspor (D), Altındağ Belediyespor ve Osmaniyespor (D)  ile karşı karşıya gelecek.

36 PUANLA 12. SIRADA

Batman Petrolspor, ligin bitimine 3 hafta kala 36 puanla 12. sırada yer alıyor. Aynı puana sahip Karakoçan FK 11'nci, 34 puanla Altındağ Belediyespor 13'ncü, 29 puanla Cizrespor 14’ncü, 27 puanla Arhavispor 15’nci sırada yer alırken ve kümeden düşmesi kesinleşen 25 puanla Gölcükspor 16’ncı ve ligin son sırasında 20 puanla Yalovaspor bulunuyor.

"ŞİLE YILDIZ MAÇINA ODAKLANDIK”

Batman Petrolspor Kulübü Başkanı A.Vahap Akbaş, gazetemize yaptığı açıklamada, 31. haftada içeride oynanan Play-Off hattında yer alan ligin güçlü ekiplerinden İçel İdmanyurduspor karşısında galibiyetle ayrıldıklarını belirtti. Başkan Akbaş, “Rakiplerimizin de kayıp ettiği haftada çok değerli 3 puanı hanemize yazıp ligde kalma yolunda çok önemli bir avantaj elde ettik” dedi. Alınan bu önemli galibiyetin ardından bu hafta Şile Yıldızspor maçına odaklandıklarını dile getiren Akbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Alt sıralardan kurtulmak için ciddi maçlara çıkacağız. Bunun için hazırlıkları tüm hızıyla sürdürüyoruz. Bu saatten sonra artık rakip kim olursa olsun bizim için önemli değil. Kalan bütün maçlardan alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum.”

"TAKIMA GÜVENİYORUZ”

Kırmızı-beyazlı ekibin Başkanı Akbaş, teknik direktör Bülent Demirkanlı idaresinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek şunları kaydetti: "Hocamıza ve futbolcularımıza güveniyoruz. Takım olarak kalan 3 maçımızdan puan veya puanlarla ayrılarak kümede kalacağımıza inanıyoruz. Tüm hesaplarımız bunun üzerine. Ligde son 3 maçımızın birini evimizde oynayacağız. Bu 3 maçtan en iyi sonucu alacağımıza inanıyorum. Takımımıza inanıyor ve güveniyoruz. Sahamızda oynayacağımız maçı da kayıpsız atlatıp Allah'ın izniyle ligde kalacağız."

Haber: Abdurrahman AVŞAR