Batmanlı sporcular Antalya’da düzenlenen 6. Uluslararası Kick Boks Avrupa Kupasında rüzgar gibi esti.

8-11 Nisan tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen şampiyonada Batmanlı 5 sporcu madalya için ter döktü. Batman Belediyesi’nin, yetiştirdiği sporcu İslam Ucan ise büyük bir başarıya imza attı. İlk maçta Azerbaycanlı sporcuyu yenen Ucan, yarı finalde yedi sene boyunca mağlup olmayan Dünya 2’ncisi ve Avrupa 3’ncüsü İzzet Arabacı’yı yenerek final maçına çıktı. 28 ülkeden toplam 2 bin 200 sporcunun katıldığı şampiyonada Batmanlı sporcu İslam Ucan final maçının 2. raundunda rakibini teknik nakavt yaparak yendi ve Avrupa Kupası’nda şampiyon oldu.

Öte yandan 63 kilogramda Mazlum Arığ 3’ncü olurken, Altınyumruk Spor Kulübünden Eylem Atay 3’ncü oldu. Ayrıca Eylem Atay takım halinde katıldığı yarışmada 2’nci oldular. 94 Kilogramda Abdullah Güneş 2 branşta şampiyonaya katılıp her ikisinde de 3’ncü olup sakatlığından dolayı yarı finalde dövüşemeyince 3’ncü oldu.

“SPORCULARIMIZ BAŞARILI PERFORMANS SERGİLEDİLER”

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Altınyumruk Spor Kulübü Başkanı ve antrenörü Habip Çelik, “Bu yarışmaya katılan sporcularımız başarılı performans sergilediler. Derece yapmış bütün sporcu kardeşlerimi tebrik eder başarılarının devamını diliyorum. Pandemi şartları düzeldiği takdirde, Temmuz ayında büyük ihtimalle Gaziantep’te yapılacak olan Türkiye Şampiyonasından sonra kendi kilogramında en çok puanı alan sporcular, Avrupa veya Dünya Kick Boks şampiyonasına katılmaya hak kazanacaklardır” dedi.