17 günlük tam kapanma süreci devam ederken öte yandan milyonların gözü 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla olacak resmi tatile çevrildi. Yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesinde sokağa çıkma yasağı için 17 Mayıs son tarih olarak gösterilirken resmi tatillerde genellikle koronavirüs tedbirleri çerçevesinde kısıtlama olduğu biliniyor.

Bu kapsamda 19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı var mı, tam kapanma uzatıldı mı?" soruları gündeme taşındı. Vatandaşlar tam kapanmanın uzatılarak resmi tatille birleştirilmesini bekliyor. Bu kapsamda 19 Mayıs sokağa çıkma yasağı olup olmadığı konusunun Kabine Toplantısı sonrası netleşmesi beklentiler arasında yer alıyor.

TAM KAPANMA UZATILACAK MI?

Başkan Erdoğan "81 İlimizden 560 Genç ile En Uzun İftar Sofrası" programına video konferans yöntemiyle katıldı ve normalleşme ne zaman sorusunun yanıtı hakkında son dakika açıklamalarında bulundu. Bu kapsamda; yeni normalleşme takvimi merakla beklenirken Başkan Erdoğan, "17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız." İfadelerini kullandı.

Tam kapanma süreci 29 Nisan tarihinde saat 19.00'da başladı. Tam kapan sürecinin biteceği tarih ise 17 Mayıs saat 05.00 olarak açıklandı. Tam kapanma sürecinin uzatılacağına dair herhangi bir açıklama bulunmuyor. Konu ile ilgili detaylar gelirse son dakika gelişmeleri haberde yer alacak.