Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin kaybettiği haftada Denizlispor'u mağlup eden, şampiyonluk umutlarını son haftaya taşıyan Galatasaray, Malatyaspor maçıyla sezonu noktalayacak. Haftaya 81 puanda giren sarı kırmızlı ekip, Malatyaspor’u yenmesi ve Beşiktaş’ın puan kaybetmesi durumunda şampiyonluğa ipini göğüsleyecek. Yeni Malatyaspor ise İstanbul'da sürpriz peşinde olacak. Peki, Galatasaray - Yeni Malatyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kritik 90 dakika öncesi detaylar haberimizde.

Süper Lig'in 41. haftasında Denizlispor'u 4-1'le geçen, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin kaybetmesiyle haftanın en kârlı takımı Galatasaray, sezonu Yeni Malatyaspor maçıyla tamamlayacak. Lider Beşiktaş'ın averajla gerisinde olan 81 puanlı Galatasaray'ın kazanmaktan başka çaresi yok. Sarı kırmızılılar, evinde 3 puana uzanıp gözünü Göztepe-Beşiktaş maçına çevirmeyi amaçlıyor. Hatayspor'la 1-1 berabere kalarak ligde kalmayı garantileyen ve 45 puanla 14. sırada bulunan Yeni Malatyaspor ise İstanbul'da sürpriz peşinde olacak. İki takım arasında oynanan sezonun ilk maçı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona ermişti.

Galatasaray - Yeni Malatyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Türk Telekom Stadı'nda oynanacak Galatasaray - Yeni Malatyaspor maçı 15 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30'da başlayacak. beIN Sports 3'ten naklen yayınlanacak 90 dakikanın canlı skor takibi haberimizde olacak.

Şampiyonluk ihtimalleri

Süper Lig’de averajla lider durumda bulunan Beşiktaş, Göztepe maçından puan alması ve Galatasaray’ın da Helenex Yeni Malatyaspor’a puan kaybetmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek.

Beşiktaş’ın Göztepe’yi tek farkla yenmesi ve Galatasaray’ın Yeni Malatyaspor’u 4’den az farkla mağlup etmesi durumunda da şampiyonluk sevincini, genel averajda rakibine üstün olan siyah-beyazlılar yaşayacak.

Beşiktaş ile Galatasaray’ın yenilmesi ve Fenerbahçe’nin de puan kaybetmesi halinde yine gülen taraf siyah-beyazlılar olacak.

Ligde averajla ikinci sırada yer alan Galatasaray, Yeni Malatyaspor’u yenmesi ve Beşiktaş’ın puan kaybetmesi durumunda şampiyonluğa ulaşacak.

Galatasaray’ın berabere kalması ve Beşiktaş’ın maçını yitirmesi halinde yine sarı-kırmızılılar kupayı müzesine götürecek.