3. Lig 3. Grupta sezon sona ererken, Batman Petrolspor 2020-2021 sezonunu 13. sırada tamamladı. Kırmızı-beyazlılar, bu sezon performansıyla inişli çıkışlı bir grafik sergiledi.

LİGE İYİ BAŞLANGIÇ YAPTI...

3. Lig temsilcimiz Batman Petrolspor 2020-2021 sezona Teknik Direktör Özgür Vurur'la başladı. Ligin ilk maçında deplasmanda Erbaaspor'u 2-1, evinde oynadığı Isparta 32spor'u  3-1 ve Esenler Erok 1-0 mağlup ederek üst üste kazandığı maçlarla çok iyi başlangıç yapmıştı. Kırmzı-beyazlılar ligteki ilk yenilgisini evinde Gölcükspor'a 2-1 mağlup olarak aldı. Ardından Karakoçan deplasmanında 1-0 yenilen kırmızı-beyazlılar 6. haftada evinde Yalovaspor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı. Cizrespor’un cezası nedeniyle Siirt'te oynanan müsabakada Cizrespor'la 0-0 beraberlikle ayrıldı. Petrolspor, ligin ilkyarısında çıktığı ilk 7 maçtan 4 galibiyet, 2 yenilgi ve 1 beraberlik  alarak 13 puanla 5. sırada zirve yarışını sürdürdü. 

8. HAFTADA DÜŞÜŞ BAŞLADI

Batman Petrolspor deplasmanda karşılaştığı Çatalcaspor’a 2-0 mağlubiyetiyle ligdeki düşüşü adeta başladı. Ardından evinde Çarşambaspor'a 3-1 yenilen kırmızı-beyazlılar, üst üste aldığı 2 mağlubiyetle hayal kırıklığı yarattı. B. Petrolspor, Somaspor'la 1-1, Karşıyakaspor 0-0 ve Arhavispor 1-1 berabere kalarak toparlanmaya çalışsa da İçel İYspor'a 3-0, Şile Yıldızspor'a 1-0 ve Altındağspor'a 2-0 skorla mağlup olmaktan kurtulamadı. Ligin son maçında Osmaniyesporla 0-0 kalan Petrolspor, Teknik Direktör Özgur Vurur ile yollarını ayırdı. Ligin ilkyarısında Teknik Direktör Özgür Vurur ile istikrarlı bir grafik çizemeyen kırmızı-beyazlılar, ligin ilk devresinde 16 müsabakadan 4 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 5 beraberlikle 17 puan toplayabildi.

İKİNCİ YARIYA DEMİRKANLI İLE BAŞLANDI

B. Petrolspor, 2020-2021 sezonunun ikinci yarısında takımın başına Bülent Demirkanlı getirildi. Demirkanlı, kırmızı-beyazlıların başında çıktığı ilk maçta Erbaasporla 0-0 kalarak ikinci devreye 1 puanla başladı. Kırmızı-beyazlılar, deplasmanda İsparta 32spor'a 2-0 mağlup olması hayal kırıklığı yarattı. Demirkanlı, takımı toparlamaya başlamasıyla çıkışa geçti. Evinde Karakoçan'ı ağırlayan Batman Petrolspor, sahadan 4-2’lik skorla farklı kazandı. Deneyimli hoca Demirkanlı, Esenler Erokspor'la 0-0, Yalovaspor 0-0, Cizrespor 1-1 ve Çatalcaspor'la 0-0 berabere kalarak puanları bir bir Petrolspor hanesine yazdırdı. 

GÖLCÜK MAÇIYLA YÜKSELİŞE GEÇTİLER...

Petrolspor, deplasmanda Gölcükspor'u 1-0 mağlup ederken, 3 gün sonra İstanbul'da Çatalcaspor'la 0-0 berabere kaldı.  Kırmızı-beyazlılar, zorlu deplasmanda 4 puan alarak ligde rahat nefes aldı. Ligte kalmak için mücadele eden B. Petrolspor evinde oynadığı lider Somaspor'u 2-0, deplasmanda Karşıyaka ile 0-0 ve evinde İçel İY 2-0 yendi. Petrolspor, ligin bitimine 3 hafta kala Şile Yıldızspor'u deplasmanda 1-0 mağlup ederek ligte kalmayı garantiledi. Sezonun son prestij maçlarına çıkan Batman ekibi Altındağ spor'a 1-0 , Osmaniyespor' 3-1 yenilerek sezonu kapattı. Kırmızı-beyazlılar, Teknik Direktör Bülent Demirkanlı yönetiminde 16 lig maçında 5 galibiyet, 7 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı. Petrolspor Demirkiranla, rakip ağlara 13 gol atarken, kalesinde 12 gol gördü ve 22 puan topladı.

LİGDEKİ İSTATİSTİKLERİ

3. Lig 3. grupta mücadele eden B. Petrolspor, özellikle kendi sahasında oynadığı maçların avantajını iyi kullanamadı. Sahasında 5 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 5 beraberlik alan Batman Petrolspor, deplasman maçlarında ise 4 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 6 beraberlikle 18 puan topladı. 32 Maçta 24 gol atan B. Petrolspor kalesinde 30 gol gördü.
Kırmızı-beyazlı ekip 39 puanla ligi 13. sırada tamamladı. Batman Petrolspor, son olarak Teknik Direktör Bülent Demirkanlı ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayrıldığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, Bülent Demirkanlı ve ekibine kırmızı-beyazlı takıma verdikleri emekler için teşekkür edildi.

Haber : Alaettin Ersöz / Medya Spor72