Süper Lig'de şampiyon olan Beşiktaş, büyük bir gelirin de sahibi oldu. Siyah beyazlılar; yayın geliri, performans primi ve UEFA'dan gelen parayla birlikte toplamda 600 milyon TL tutarında bir gelir elde edecek.

Siyah beyazlılar; yayın geliri, performans primi ve geçmiş şampiyonluklardan olmak üzere toplamda 230 milyonu kasasına koyacak.

Şampiyonlar Ligi'nden 20 milyon avro katılım parası alacak olan Beşiktaş, grup müsabakalarıyla birlikte toplamda yaklaşık 35 milyon avroyu kasasına koyabilir.

TFF ve UEFA'dan toplamda 600 milyon TL tutarında bir gelirin de sahibi olacak.

Süper Lig'de bu sezon toplam 3 milyar lira olan yayın gelirinin yüzde 4'ü Türkiye Futbol Federasyonu, yüzde 14'ü de alt ligler için ayrıldı. Geri kalan 2 milyar 460 milyonluk gelir de "ayak bastı parası" ile performans ve geçmiş şampiyonluklara göre 21 kulübe pay ediliyor.

Elde edilen gelirin yüzde 37'si 21 kulübe eşit bir şekilde "ayak bastı parası" olarak verilecek. Buna göre bu sezon Süper Lig'de mücadele eden takımlar, 910 milyon liralık parayı 43'er milyonluk eşit paylar şeklinde bölüşecek.

PERFORMANS PRİMİ 1 MİLYAR 130 MİLYON TL

Kulüplere verilecek 2 milyar 460 milyonun liranın yüzde 46'sı performans primi olarak dağıtılacak. Buna göre 1 milyar 130 milyon lira; galibiyete 2,7 milyon lira, beraberliğe ise 1,4 milyon lira olacak kulüplere verilecek.

EN BÜYÜK KAZANÇ KAPISI ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN

Süper Lig'de şampiyon olan takım, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılması halinde neredeyse Süper Lig'de bir sezonda elde ettiği geliri kasasına koyacak. 

Süper Lig şampiyonu Beşiktaş, yaklaşık 20 milyon avroluk geliri ayak bastı parası olarak kasasına koyacak. Gruplarda ise her galibiyet için 2.7 milyon Euro ve her beraberlik için ise 900 bin Euro kazanacak. Siyah beyazlılar, başarılı bir performans sergilemesi durumunda ayak bastı parası ve grup mücadeleleriyle birlikte toplamda 35 milyon Euro'ya kadar gelir elde edebilecek.