Türkiye Futbol Federasyonu, Covid-19 pandemisinin son günlerdeki seyri üzerine 17 Nisan’da oynanması planlanan Bölgesel Amatör Ligin Haziran ayının ilk haftasına ertelendiğini duyurması ardından, Batman'ı temsil eden 1955 Belediyespor ve Batman 72spor, 10 günlük verilen aranın ardından çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

“HAZIRLIK MAÇLARINDA GÜCÜMÜZÜ GÖRDÜK”

2020-2021 Sezonunda Batman'ı BAL'da temsil edecek olan 1955 Belediyespor Teknik Direktörü Ramazan Onat, "BAL bu yıl pandemi nedeniyle 17 Nisan’da başlayacaktı. Fakat TFF BAL'ın Haziran ayının ilk haftasına ertelendiğini bize bildirdi. Bizde 10 günlük aranın ardından çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bölgesel Amatör Liglerin bir an önce başlamasını istiyoruz. Genç bir takım kurduk. Ligin başlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu. Onat, “Bölge takımları ile hazırlık maçları yaptık. Eksiklerimiz var ama bir an evvel bu eksiklerimizi giderip lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Oyuncularımın genç olması, hepsinin bir hedefi olması bize daha kolaylık sağlıyor” dedi.

“OYUNCU YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Amaçlarının genç ve yetenekli futbolcuları yetiştirmek olduğunu dile getiren Ramazan Onat,” Birinci hedefimiz her zaman iyi oyuncular yetiştirmek, yetiştirici kimliği olan bir ekip kurduk. Buradan bu yıl en az 4 veya 5 oyuncuyu A takıma kazandıracağız. Çalışmalarımız sadece saha sonucuna endeksli değil oyuncu yetiştirmekte olacak” diye konuştu.

BATMAN 72 BELEDİYESPOR LİGE HAZIR

Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Batman 72 Belediyespor, lig öncesinde oynadığı hazırlık müsabakaların da galip tamamlayarak hazır bir görüntü çizdi. 2020-2021 sezonunda BAL liginde ilk yılını geçirecek olan Batman 72 Belediyespor, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Haziran ayının ilk haftasında başlayacağı açıklanan lig öncesinde son hazırlıklarını yapıyor. Teknik Direktör Yahya Kayra nezaretinde antrenmanlarını 19 Mayıs sentetik çim sahada sürdüren Batman ekibi, hazırlık karşılaşmalarıyla da lige hazırlandı.

KAYRA, TAKIMIN GİDİŞATINDAN MEMNUN...

Haziran ayının ilk haftasında oynanması beklenen lig öncesinde hazırlıkları sürdürdüklerini belirten Teknik Direktör Yahya Kayra "Sezon öncesinde hazırlıklarımız devam ediyor. Şu an da her şey yolunda gidiyor. Hazırlık müsabakaları da oynadık. Takımımızın gidişatından memnunum. Sadece ligin başlamasını bekliyoruz. Lige hazırız. Oynayacağımız müsabakalarda güzel bir mücadele ortaya koyacağız" diye konuştu.

Haber: Alaettin Ersöz / Spor72