Mardin Fosfatspor Kulüp Başkanı Abdülkerim Üner başkanlığı bırakma kararı aldığını açıkladı. İstifanın tüm detayları haberimizde

İşte Mardin Fosfatspor Kulüp Başkanının konuşması; '' Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Ligde Mardin Başakspor ismiyle mücadele eden ve TFF 3. Lige yükselme başarısını gösterdikten sonra Mardinli sporseverlerin sesine kulak veren Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda ismi, logosu ve renkleri değişen ve sivil bir yönetime devredilen Mardin Fosfat spor kulüp başkanı Abdülkerim Üner başkanlığı bıraktığını açıkladı.

yapılan açıklamada, " Bugün alınan kararlar neticesinde Başkanımız Sayın Abdülkerim Üner göreve devam etmeyeceğini Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’a bildirmiştir. Mardinspor bayrağını önünün açılması yolunda yeni ve güçlü yönetime devretmesi Mardinsporumuzun geleceği açısından önem arzetmektedir.” denildi.

Üner, zaman zaman aldığı kararlar nedeniyle alınan kötü sonuçların ardından taraftarlarla karşı karşıya gelmişti.
Üner’in ikinci yarıda gerçekleştirdiği transferlerin yetersiz olduğunu dile getiren taraftarlar 2.Lige yükselme yolundaki takıma yapılan takviyelerin amatör futbolculardan oluşmasına tepki göstermişti.

Aynı zamanda bu sezon Bölgesel Amatöre ligde yükselme başarısı gösteren Mazıdağıspor kulüp başkanlığı görevinde de bulunan Üner, takımı 2.Lige taşımak için 2020-2021 sezonun ikinci yarısında takımda ciddi bir revizyona gitse de kendi sahasında ligin son maçında 1-0 öne geçmesine rağmen İstanbul temsilcisi Halide Edip Adıvar 3-1 yenilerek 2.Lige yükselme Play-Off’larına katılma şansını kaybetmişti.
Öte yandan kulübün borçlarına ilişkin yapılan açıklamada ise, sezon başında kulübün 800 bin TL borçla ile devre aldığına dikkat çekilerek Ramazan Bayramı öncesi futbolcu, personel ve esnaf alacaklarının ödenerek 2020-2021 sezonunu borçsuz kapatıldığı. Şeklinde konuştu