Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özdemir, “1959 öncesi şampiyonluklar konusunda yakın bir zamanda en doğru kararı vereceğiz” dedi.

"Şimdi ilk müracaatı Fenerbahçe yaptı ama yalnız Fenerbahçe ile bu iş kalmadı. Samsun'dan Ankara'ya, Eskişehir'e, İzmir'e birçok takım da bu maddeden istifade etmek için federasyonumuza müracaat ettiler. Bazı takımların da buna karşı görüşleri oldu. O da bizim federasyonumuzun hukuk kurulunda. Hukuk kurulumuz bunları inceliyor. Yakın zamanda en doğru hukuksal kararı vereceğimize biz inanıyoruz. Biz kararı verdikten sonra bunun itiraz yolları da açık. Bunun önü açık. Biz, bir karar vereceğiz. Bir kısım memnun olacak, bir kısım olmayacak. En kısa sürede kararı vereceğiz"

"Chelsea, 4. oldu. Başta Beşiktaş ve biz federasyon olmak üzere büyük sevinç duyduk. Bu sene son senemiz, gözümüz aydın. Bir takımımız, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılıyor"

"Kuzu kuzu oynayacaklar lafı, benim ağzımdan çıkmış bir şey değil. Bunu bir gazete yazmış, onları da kendileri yazmışlar. Ben böyle bir şey söylemedim"

"Niye yalanlamadım? Her söylenene bakarsam, benim zamanım kalmaz. İngiltere'nin kararı aldığı gün, Chelsea ve Manchester City stadı gezdiler, antrenman sahalarını gezdiler, otellere baktılar. Çok beğendiler"

"Hepsini gördükten sonra teşekkür ettiler ama Birleşik Krallık, bir siyasi karar aldı. Her türlü siyasi girişimi yaptık. Bu maçın Wembley'de olmasına karşı geldik. UEFA da sağ olsun, maçı Porto'ya aldı. İnanıyoruz ki UEFA bize bir final verecek"

"Biz 2023'e talibiz. Hem cumhuriyetin hem de TFF'nin kuruluş yılı. UEFA, görüşmeleri yapıyor. İlk yönetim kurulu toplantısında karar alacaklar"

"Ceferin, Cumhurbaşkanımıza mektup yazdı. Maçı alıyorum ama seyircili maçlarla karşılığını vereceğim dedi. Onlarla ilişkilerimiz çok iyi"