A Milli Takım teknik direktörü Şenol Güneş, trtspor konuğu olarak canlı yayında açıklamalarda bulundu.

işte teknik direktör Şenol Güneş'in detaylı tüm açıklamaları

Serdar Dursun hareketli, koşucu, hareketli ve o ligde başarılı. Kenan’dan daha fazla gol attı. Bunu ölçü alamayız. Bir kaleci harika oynadıysa Uğurcan’ı bırakalım mesela. Bu şekilde olmaz. Serdar, Adem, Muhammet, hepsi olabilir. Hepsi iyi oyuncu, hepsi başarılı. Okan Bursaspor’da 2 kere gol kralı oldu, onu da almadım. Sonra Konfederasyon Kupası’nda oynadı, beğendim ama devam ettiremedi. Hak edeni almam gerekirken Burak’ı, Kenan’ı, Enes’i çıkarmam lazım.”

“Enes son dönemlerde oynuyor. Zaman zaman gol attı. Takım savunmasına da katkıda bulundu. Enes 23 yaşında. Serdar 29 yaşında, Adem 30’un üzerinde. Tabi ki bir şey olursa, ihtiyaç duyarsak bu oyuncular aklımda. Uğur Çiftçi de aklıma geliyor mesela ama Rıdvan’ı kazanabilirsek bize avantaj.”

“Ali Akman çok yetenekli ama oynamıyor. Berat olabilirdi ama Okay vardı, Taylan vardı. Bu oyunculardan vazgeçmedim. ‘Niye bu oyuncular yok’ dediler diye kızmıyorum ama bununla hesap kesmek doğru değil. Hepsine saygı duyuyorum. Adem’i alırız, 3 gol atabilir. Serdar’ı alırız, gol atamayabilir. Ama biz şu an Burak’la, Enes’le, Kenan’la turnuvayı geçirebileceğimizi düşünüyoruz. Mesela Caner’i belki yarın yine alırsın.” 

“Çok formda dediğin adam bir şey yapmaz, yeni gelen çok şey yapabilir. Çok istekli olur ama isteği karşılık vermez. Bunların hepsi soru işareti. Dorukhan Fransa maçında oynarken o performansı kim bekliyordu? Cengiz, Rusya’da en iyi maçlarından birini oynadı ama ikinci yarıda girmişti. Cengiz çok istekli mesela ama baskı hissediyor. Mahmut bir dalgalanma geçirdi. Olumlu, pozitif bir oyuncu.”

“Daha joker almadık. Ben jokersiz oynuyorum. Şansa inanmıyorum. Her mevkide oynayan oyuncu avantajdır. Oyuncu avantajdır, ben değilim. Mesela Kaan sağ bek oynar, stoper oynar, orta saha oynar ama mesela sol bekte o tip oyuncu sayım az. Mesela Tosic böyle bir oyuncuydu.”
 
“Ravil iyi bir oyuncu mesela. Stoperi iyi oynarsın, bu avantajdır ama önünde Merih, Çağlar, Ozan, Kaan var. Ravil sol bek oynarsa önü boş kalır ama. 10 sene formayı alır. Abdülkerim iyi bir oyuncu ama beklentiyi tam karşılayamadı. Atınç da böyle bir oyuncu mesela, Beşiktaş’ta sol bek oynatmıştım onu.”

“Sonuna kadar gidebiliriz ama herkes gidebilir. Grubu önemsiyorum. İlk maçı önemsiyorum. Her şeyden önce gruptan çıkmamız lazım.”

“2002’de açılış maçımız Brezilya’ydı, onlarla ikinci maçımızı da yaptık. İtalya da bana bunu hatırlatıyor. İlk maçımız onlarla, belki ikinciyi yaparız.”

“Benim hayalim çocukken vardı. Şimdi hayallerim sizinle, Türkiye’yle ortak. Ortak hayallerimiz var bizim. Türkiye’den ne bekleniyor? Fair-play, imaj, sportif başarı, futbol kültürü, sürdürülebilirlik… Oynadık, kazanamadık ama doğruyu yaptık mesela. O zaman vazgeçmek yok.”

Bu takım seviliyor, sahipleniliyor. İki senedir yaptığımız asıl iş bu. Benim takımım değil, hepimizin takımı. Ben temsil ediyorum. Her şehirde, herkesin sevdiği takım. Çocuklarına baktıkları gibi bakıyorlar. Çocuklarımız da onları aile gibi görüyor. Birlik beraberlik içinde olduğumuzu göstererek ülkenin imajını da yukarı çıkaracağız.”

“Futbol, pazarlama açısından çok güçlü bir silah. Bir bütünüz, bir geminin içindeyiz. Ayrıştırmayı ortadan kaldırmamız lazım. Kulüplerin kavga etmesi birbirlerini yok ettiklerini gösteriyor. En iyisi için uğraşınca güçlü takım, birbirleri sayesinde güçlü oluyor. Ortak hayallerden bahsedelim, ortak düşünelim, ortak çalışalım. Kaybedersek sorumluluğu alır, üzüntüyü taşırım. Bu çocuklar olağanüstü özveriyle hazırlar. Yaptıkları şey geleceği yazmak olacak.”

“Üretilen oyuncular döviz getirecek. Türkiye’nin tanıtımını yapacak. Çocuklar için iş kolu olacak. Ürettiğimiz her şeyin karşılığında bir mesaj veriyoruz. Sadece bir iş yapmıyoruz. Yanlış bir şey yapılıyor ve okullar ihmal ediliyor. Güzel bir örnek var ve finalde; Altınordu. Bu şekilde de oraya gelinebiliyor. Bunları konuşacağız ama şu an yapacağımız şey hep beraber İtalya maçına hazırlanmak.”

“TRT olarak doğru, dürüst şekilde kamuoyuna sunuyorsunuz. Eksiğimizi de söyleyeceksiniz tabii ki. Bu bir felsefe, toplumda da böyle olmalı. Dikkat et, herkes küfür ve ötekileştirmeye başarılı olduğunu sanıyor. Bizim hatalarımızı, yanlışlarımızı söyleyin. Eksiğimizi düzeltin ama herkesin önünü açalım.”

“Kafamda gelecekte bir kulüp takımı yok. Yazılıyorsa anla ki iş olsun diye yazılıyor. Tartışmalar daha seviyeli olur, kısır çekişme olmaz, o zaman belki… Artık yeni, genç antrenörler ve oyuncular için ne yapabiliriz diye düşünmemiz lazım diye düşünüyorum.”

“Filozoflar kalecilerden çıkar. Tam tersini söylerler ama bak, Albert Camus da kaleciymiş.” 

Kaynak: TRTSPOR