Batman Petrolspor yeni sezon öncesi ilk basın toplantısını TPAO tesislerinde kulüp binasında Başkan Abdulvahap Akbaş önderliğinde yaptı. Başkan Akbaş, anlaştıkları teknik direktörü açıklarken bir çok konulara değindi. Kulüpte en önemli gelişme ise borçların sıfırlanması haberi oldu. Bir kulüp için mali açıdan son derece önemli bir faktördür borçların sıfırlanması. Batman Petrolspor, Başkan Akbaş ve yönetimi tarafından sportif başarı ve mali yapılanma bir kenara bırakacak olursak kurumsallaşmada epey bir yol katetmişler. Kulüp binasında kamufle edilen basın toplantısı beni oldukça memnun etti. Zaten yıllardır bu çığırtkanlığı yapmışımdır. 

Teknik direktör konusuna değinecek olursak elbette belki çok kariyerli bir teknik adam olmazsa da Başkan Akbaş’ın bu tip teknik adamlara şans verilmesi gerekir demesi bence fena bir fikir değil. Başkanın da söylediği gibi Play-Off başarısı gösteren teknik adamları getirtmek milyonlara mal olabiliyor. Böyle bir kararı ben şahsen olumlu buluyorum. Başkanından oyuncusuna kadar bütün faktörler, doğru planlamayla başarı geleceği bir gerçek. Türbülans, zorlu dönemler diyoruz ya, onları atlatabilirsiniz. Bu sezon inşallah şampiyonluk sezonu olacaktır. Defalarca deklare ettiğim husus şudur; şehir, camia, taraftar, STK’lar ve basın olarak bir bütün olursak zaten başarı kaçınılmaz olur. Tekrar vurguluyorum, artık bir bütün olmamız gerekiyor. Bütün olumsuzlukları bir kenara bırakarak şehrimizin lokomotifi olan Petrolspor’u hakettiğini yere taşımak için birlik beraberlik içerisinde taarruza geçmemiz elzemdir. Yeni gelen teknik direktör Zafer Hızarcı’ya sabır göstermek zorundayız. Doğru transfer ve yapılanmayla inşallah arzu ettiğimiz şampiyonluk gelecektir. İnşallah Allah muhafaza aksi bir durum olursa mutlaka yönetimin bir B planı olması gerektiğini savunuyorum.

Petrolspor gibi kulüpler, keskin ve acil kararlar almayabilir. Gidişat kötüyken bir B planınız olmalı ve derhal devreye sokmalısınız. Bunu mutlaka düşünmek zorundasınız. Bu sezonda parola şampiyonluksa yönetim her şeyi düşünmek zorundadır. Ama inşallah herşey çok güzel ve yolunda gider ve B planına ihtiyaç kalmaz. Petrolspor tekrar yapılanmalı. Bir akıl lazım. Bu akıl içerisinde de araştırmalar gelen teknik adamla beraber koordineli çalışılması gerekir. Petrolspor’un artık düşünmesi gereken 2021/22 sezonudur. Sayın Valimiz Hulusi Şahin’in hakkını her platformda vermek biz gazetecilerin başlıca görevinden biridir. Bu yazımdan da Petrolspor’a desteklerinden dolayı Valimiz Hulusi Şahin’e teşekkür ederim. Batman Petrolspor’a yeni sezonda başarılar dilerim. İnşallah makus talihini bu sefer yeneceğiz.