Batman Petrolspor’da o kadar çok yapılacak iş var ki. Kuvvetli yönetilmesi gerekir. Burada kulübün insan kaynağı sermayesinin kuvvetli olması, işin ağırlığını gerçek anlamda kalibresi yüksek profesyonellerin en ince detayını yönetiyor olması lazım.

Petrolspor son 3 senedir insan kaynağı seviyesinde bunu arttırdığını umuyorum. Bütün kulüplerin yapması gereken, kurumsallaşmış, profesyonellerin yöneteceği yapının hakim olması. Bazen mantıkla, bazen duygular elvermez. Her halükârda işleyişin rutin bir şekilde yapılması gerekiyor. Artık geçen sezonu geride bıraktık. Yepyeni bir kadro kompleksi var karışımızda. Doğru bir planlama ve yapılanmayla şampiyonluk gelecektir inşallah.

Batman Petrolspor’da yaklaşık 10 transfer yapıldı. Süreci yakından takip ediyorum. Şu ana kadar, bir iki futbolcu dışında yapılan transferlerin geçen seneden çıkarılan derslerden ötürü gayet iyi ve yerinde olduğunu gözlemledim. 

Yönetim açık bir şekilde teknik patron Hızarcı’nın eline çok güçlü bir kadro veriyor. Mali açıdan bakıldığında kasanın ağzı sonuna kadar açıdığı gözlemlenebiliyor.

Transfer edilen oyuncular, 3. Lig’de oyun zekâsı yüksek ve kendini bilen topçulardır. Sahada artık, atak yapan, ısıran, mücadele eden, pres yapan, hücum varyasyonları yapan aynı zamanda atak yediği vakit takım halinde savunma yapabilen bir takım izlemek istiyoruz, bunu da ​ teknik patron Zafer Hızarcı ortaya çıkaracaktır. 

Zafer Hızarcı’dan beklentim şudur; oyunu domine eden, kontrolü tamamen elinde tutan, rakip sahaya yerleşik bir set oyununu tercih etmesi gerekir.

Hızarcı’nın bu tercihi olursa, sahaya göze hoş gelen bir futbol yansıtılması ortaya çıkacak vetakımı da şampiyonluk yarışında tutacağına inanıyorum.

Zafer Hızarcı, ne zaman kendi DNA’sına uygun bir oyun tercih etse Batman Petrolspor inşallahçok iyi sonuçlar alacaktır. Çünkü peşin konuşmak yanlış olur bu sadece benim fikrim ve düşüncem. Ama ben teknik direktör Zafer Hızarcı’ya güveniyorum ki güvenmek zorundayız. Hızarcı, kendi tecrübe ve deneyimleriyle inşallah Petrolspor’u arzu ettiği başarıya taşıyacaktır.

Geçen sene için iyi başlanan sezonu, 13. sırada tamamlamak Batman Petrolspor için başarı kabul edilebilir mi? Maçlarda ortaya konan oyun düşünüldüğünde başarılı bir sezon geçirdi demek çok zor.

Sezona yeni katılan yönetim, yeni teknik heyet ve direkt ilk 11'de oynaması planlanan 10 yeni transferle girilmesi beklenirken haliyle beklentiler büyük oldu. Bir yandan sayın valimiz Hulusi Şahin’in büyük katkılarıyla kulübün içinde bulunduğu ekonomik sorunlardan kurtulma planları yapılırken, Petrolspor’un her zaman olması gerektiğine inanılan şampiyonluk yarışı için de iddialı bir takım hazırlanıyor diyebiliriz artık.

Petrolspor oldukça sancılı geçen bir sezonu geride bıraktı ve böyle bir sezonda 13. olmak başarı sayılmasa da iyi bir moral kaynağı. Ancak yeni sezon için transfer edilen forvet oyuncusu özellikle hücumda istatistik yapması gerekirken, o forveti besleyecek orta saha 3'lüsü, savunmadan hücuma hızlı geçişleri sağlayacak kanatlar ve oyun okuma becerisi yüksek en az 1 stoperin ki bu Erdi Bakırcı gözüküyor katkıda bulunması şart gibi görünüyor.

Sonuç olarak bu sezon, geçmiş sezonlara göre daha iyi mücadele eden, hedefe koşan ve üst düzey bir futbol izleyeceğiz. Hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde kulüp için elimizden gelenin en iyisini yapıp destek çıkmalıyız. Sabırlı olup ve şampiyonluk hedefi için adım adım ilerleyip desteğimizi son ana kadar sürdürmeliyiz.