Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Batman Şubesi Başkanı Mahmut Akyol, tüm taban birliklerine aşı yapmaları için çağrıda bulundu.

ASKF Başkanı Mahmut Akyol virüsün hızlı bulaşan Delta varyantına karşı korunmak için, aşılanmamış olanlara aşı olmaları çağrısında bulundu.

2021-2022 sezonu başlamadan önce kulüp başkanlarına, antrenörlere, hakemlere, saha komiserlerine ve sporculara aşı yapmaları için çağrıda bulundu.

ASKF Başkanı, Spor72’ye yaptığı açıklamada “Birçok vatandaşlarımız aşılanmadı, virüse karşı korumasız. Bu sebeple arkadaşları, çevreleri, önemsedikleri insanlar tehlikede. Delta varyantı sebebiyle bu daha da büyük bir sorun” ifadelerini kullandı.

Akyol, hepimizin bu virüs belasından bir an önce kurtulabilmemiz için her kesimin aşılanması konusunda sorumlu olduğunu söyledi.

Çok sayıda ülkede en çok görülen varyant haline gelen Delta, Corona virüsünün daha önce görülen türlerine kıyasla daha kolay bulaşıyor ve özellikle gençler arasında hastalığın daha ciddi seyretmesine yol açabiliyor.

ASKF Başkanı Akyol, “Lütfen hemen aşılanın. İşe yarıyor. Aşı olmak hiç bu kadar kolay olmadı ve daha önemli olmadı. Covid-19 Salgınında kurtulmak için tüm sporcularımız aşı olmaları gerekiyor. Bu konuda tüm taban birlikleri başkanları, üyelerine ve sporcularına çağrıda bulunsunlar. Hep birlikte aşı olsunlar. Bu bir vatandaşlık görevimizdir” dedi.

Batman’ın her yerinde aşı yapılması için hizmet verildiğini söyleyen ASKF Başkanı mümkünse işyerlerinde de aşılanma imkanının olacağını, spor etkinliklerinde ve ibadet evlerinde aşılamayı kolaylaştırmak üzere daha fazla sayıda mobil kliniğin kullanıldığını belirtti.

Spor72 / Özel Haber