Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği ve Batman Belediyesinin desteklediği, ‘Streetball 3x3 ‘Sokaklar Bizim’ Basketbol Turnuvası’ Atatürk Parkında başladı. 

36 TAKIM 108 SPORCU KATILIM SAĞLIYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sporu toplumun her kesimine yaymak, gençlerin beden ve ruh sağlıklarını geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği "Sokaklar Bizim" projesi kapsamında Batman'da 3X3 Basketbol Turnuvasına ilgi beklenilenin üzerinde oldu. Büyük erkeklerde 14, Genç erkeklerde 3, Yıldız Erkeklerde 14 ve Yıldız kızlarda ise 5 takım katılım sağlıyor. Turnuvaya 36 takım ve 108 sporcu dereceye girmek için kıyasıya mücadele ediyor. 

TURNUVA 1 HAFTA SÜRECEK

09 Ağustos 2021 tarihinde başlayan turnuva 15 Ağustos 2021 tarihinde sona erecek. Müsabakalar her gün saat 19.00 ile 23.00 saatleri arasında Atatürk Parkında yapılan basketbol sahasında oynanıyor. Açılış müsabakalarını izleyen Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, tüm takımlara başarılar dilerek, halka açık turnuvaların devamının geleceğini söyledi. İl Müdürü Özperk; “Sporun her branşını halkımızla bütünleştirmek için açık alanları tercih etmeye devam edeceğiz. Bugünde 36 takımlı turnuvamızın startını verdik. Özellikle Batmanlı vatandaşlarımızın ve velilerimizin ilgi göstermesi bizleri daha da sevindirmiştir. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın büyük önem verdiği turnuvamızın startı gerçekten heyecanlı oldu. Turnuvada Batman Belediyemizinciddi anlamda destekleri var. Yine organizeyi Basketbol İl Temsilciliğimiz ile birlikte yapıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

Spor servisi