Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ‘Avrupa Hareketlilik ve Avrupa Spor Haftası’ etkinlikleri kapsamında 16-23 Eylül 2021 tarihleri arasında dolu dolu bir spor haftası etkinlikleri yapmaya hazırlanıyor.
“Avrupa Spor Haftası nedeniyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini arttıran bir projedir.” diyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında, spor ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturucu çeşitli etkinlikler, ‘Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri’ sloganıyla ilimizde de gerçekleştirilecektir. Avrupa Hareketlilik Haftası 16-23 Eylül 2021 tarihleri arasında “Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik” temasıyla ilimizde çeşitli sportif etkinlikler ile kutlayacağız.” diye konuştu.

“GÜLİSTAN CADDESİNDE START VERİLECEK”

16 Eylül 2021 Perşembe günü saat 17.30’da Gülistan Caddesinde ( Heykel Önü), Taekwonda, Masa Tenisi, Tenis, Curling, Mini Golf, Dart branşlarında sporcuların katılımıyla halkın spora bakış açısını geliştirmeye yönelik çeşitli spor gösterileriyle startın verileceğini belirten Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “19 Eylül 2021 Pazar günü ise saat 10.00’da Batman Park-Batman Belediyesi güzergâhı olacak şekilde şehir içi bisiklet turu etkinliğimiz olacaktır. Aynı gün saat 10.00’da Kozluk ilçemizin Kozluk Ovası bölgesinde Komando Tepesinde Yamaç Paraşütü etkinliği yapılacaktır. 20 Eylül 2021 Pazartesi günüde saat 13.00’da Dicle Su Sporları Kulübü Derneği’nin katılımlarıyla Malabadi Köprüsünde dalış etkinliği olacaktır.” Diye konuştu.

“TARİHİN GÖLGESİ SPORLA ŞENLENECEK”

Antik Kent Hasankeyf ilçesinde ve tarihin gölgesinde sportif faaliyetlerin yapılacağını belirten

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “ 21 Eylül 2021 Salı günü 10.00’da Hasankeyf ilçesinde Zeynel Bey Türbesi’nde, Malabadi Köprüsü’nde ve İskele ’de; Kaykay, Badminton, Masa Tenisi, Judo, Taekwondo, Eskrim branşlarında çeşitli sportif etkinliklerle devam edecektir.” şeklinde açıklamada bulundu. İl Müdürü Özperk. Avrupa Hareketlilik ve Avrupa Spor Haftası’ etkinlikleri kapsamında Türkiye genelinde aynı anda 23 Eylül 2021 Perşembe günü saat 10.00’da Atatürk Park’ında temsili açılış töreni gerçekleştirileceğini, akabinde sağlık önlemleri alınarak spor gösterileri programın devam edeceğini de sözlerine ekledi.