Batman Üniversitesi BESYO Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nevzat Dinçer, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük, ve Spor Yönetimi alanları ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Batman’a hizmet etmenin önemli bir olgu olduğunu belirten Doç. Dr. Nevzat Dinçer, işini severek yaptığını söyledi.

BESYO BÖLÜMÜ 40 ÖĞRENCİ İLE BAŞLADI

2014 yılında 40 öğrenciyle Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile açılan bölüme daha sonra Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük bölümlerinin eklendiğini belirten Doç. Dr. Nevzat Dinçer, bu yasının 2021’de 850’ye ulaştığını söyledi. BESYO Bölüm Başkanı Dinçer; “2014 yılında 40 olan öğrenci sayısı 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı itibariyle 850 oldu. Mezunlarımızı vermeye devam ediyoruz. Bu yıl 1850 öğrenci BESYO bölümlerimize başvurdu. 180 öğrenci aldık. Bunların 120’si erkek, 60 tanesi ise kız öğrenci. 9 öğretim Görevlisi, 2 araştırma görevlisi bu alanda hizmet veriyoruz. Öğrenci alımı ile ilgili olarak sıkıntımız yok. YÖK’ün belirlediği sayı kadar öğrenci alabiliyoruz. Sayısal rakamlar YÖK’ün elinde. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda 300 öğrenci daha almaktır. “ diye konuştu.

“BATMAN SPOR İÇİN ÇOK İYİ BİR POTANSİYELE SAHİP”

Doç. Dr. Nevzat Dinçer, Batman’da spor için çok iyi bir potansiyelin olduğunu söyledi. BESYO Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nevzat Dinçer yaptığı açıklamada; “Batman Üniversitesi olarak yüzlerce Milli Sporcuya ev sahipliği yapıyoruz. Bunların içinde Dünya, Avrupa, Balkan ve sayısız Türkiye dereceleri elde edenler var. Doğu ve Güneydoğu’daki farklı branşlardaki Milli Sporcular üniversitemizi tercih ediyor. 4 kere Dünya Şampiyonu olan Sinan Sadak, Doğan Kara Avrupa Şampiyonasında, Judo’da olimpiyat 3. cüsü olan Recep Çiftçi ve daha bir çok Milli sporcumuz var. Milli sporcularımızı önemsiyor ve destekliyoruz. Milli Sporcularımız için her yıl bütün branşlarda en az 10 tane kontenjan ayırıyoruz. Batman BESYO’da örnek bir ildir. “ diye konuştu.

“BESYO SOSYALLİK, AHLAK VE BAŞARIDIR”

BESYO bölümünün sosyallik, ahlak ve başarı konusunda bir bütün olduğunu belirten Batman Üniversitesi BESYO Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nevzat Dinçer; “Spor ahlakıyla, kişisel ahlakla, felsefesiyle ve bir çok alan olarak düşünebiliriz. Biz öğrenciyle birebir uygulamalı eğitim veriyoruz. Sahada antrenman ve uygulamalı olarak öğretiyoruz. Sportif alanında başarılı olanların dersleri de başarı olur. Barajı aşan bütün öğrencilerimiz parkurlarda özel yeteneklerini sergiliyor. Spor lisesi mezunları 150 barajıyla başvuruda bulunabilir. Spor mezunları BESYO’ya girmek için, rakiplerine oranla daha avantajlı. Bu bölümü sporcu geçmişi ve merakı olanların gelmesini istiyoruz. Örneği 300 puanla başvuran bir öğrenci, 150 puan alan öğrenciyi parkurda geçemiyor. 150 puan alan öğrenciler spordaki başarısıyla hepsinin önüne geçiyor.” diye konuştu.

“SERVİS SAYILARININ ARTIRILMASINI İSTİYORUZ”

Batman Üniversitesinin şehir dışında olmasından dolayı mevcut toplu taşıma araçlarının artırılmasını istediklerini belirten Batman Üniversitesi BESYO Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nevzat Dinçer; “Çoğu zaman servis yüzünden öğrencilerimiz ilk derslere geç kalıyor. Öğrencilerimizin en büyük sorunlarından biri ulaşımdır. Belediye otobüsleri büyük bir avantaj. Belediyemizden bu konuya duyarlılık gösterip, servis sayılarını artırmalarını rica ediyoruz. Veya sabah servislerinin özel olarak artırılmasını rica ediyoruz.” dedi.

“SPOR HAYATIN KENDİSİDİR”

Sporun sadece sahalarda ve salanlarda yapılmadığını belirten Batman Üniversitesi BESYO Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nevzat Dinçer, insanların bulundukları her yeri bir spor merkezine dönüştürebileceğini söyledi. Dinçer; “Batman Üniversitesinde ve merkezde yaşayanlar tesis olarak çok şanslı. Bütün branşlarda istediği sporu yapma imkanı bulabiliyor. Bu imkanları ilçelerimizde ve köylerde bulmak çok zor. Onun için spor yapmak için imkanlarımızı zorlamalıyız. Spor yapmak isteyen ve belirli branşlara eğilimi olan öğrencilerimizi kazanmalıyız.” diye konuştu. Batman Üniversitesi BESYO Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nevzat Dinçer, BESYO’nun insan hayatındaki her şey olduğunu da sözlerine ekledi.

Spor Servisi

BESYO'nun spordaki başarısı yüzleri güldürüyor