Batman Petrolspor’un alt yapısındaki sporcular, Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğünün düzenlediği kaynaşma etkinliğinde bir araya geldiler.

Alt Yapı Sporcuları Türkiye Petrolleri Bölge Müdürü Mustafa Demir’in düzenlediği kaynaşma etkinliğinde bir araya geldiler.

Bünyesinde toplam 634 lisanlı sporcu, 425 lisanssız sporcu, 48 milli sporcu ve 45 de üniversitede okuyan sporcu bulunduran Petrolspor, Pazar Günü sporcular için moral ve kaynaşma etkinliği düzenledi. 

"FARKLI DALLARDA ÇOK SAYIDA SPORCU YETİŞİYOR"

Moral pikniğine farklı branşlardan sporcular hem tanışma hem kaynaşma fırsatı buldu. Etkinlikte yapılan konuşmalarda, Batman Petrolspor alt yapısında güreş dalında 115 lisanslı sporcu, 40 lisanssız sporcu, 25 milli sporcu ve 15 tane de üniversite okuyan sporcunun bulunduğu, atletizm dalında ise 170 lisanslı sporcu, 80 lisanssız sporcu, 15 milli sporcu ve 10 tane de üniversitede okuyan sporcunun bulunduğu belirtildi. Voleybol dalında 96 lisanlı sporcu, 35 lisanssız sporcu, 8 milli sporcu ve 14 de üniversitede okuyan sporcu bulunduğu ifade edilirken, basketbol dalında 70 lisanslı sporcu ve 50 lisanssız sporcu bulunduğu aktarıldı. Futbol dalında 130 lisanslı sporcu, 100 lisanssız sporcu ve 6 üniversitede okuyan sporcu bulunduğu, tenis dalında 53 lisanslı sporcu bulunduğu, yüzme dalında 120 lisanssız sporcu ile toplam 634 lisanlı sporcu, 425 lisanssız sporcu, 48 milli sporcu ve 45 tane de üniversitede okuyan sporcu bulunduğu kaydedildi.

"KAYNAŞMA ETKİNLİĞİNDE BİR ARAYA GELDİLER"

Kaynaşma etkinliğinde konuşan Altyapı Futbol Teknik Direktörü Mustafa Boztepe “Bütün branşlarda faaliyet gösteren bütün sporcularımızı bir araya getiren Türkiye Petrolleri Müdürü Mustafa Demir'e teşekkür ederim. Futbol branşında 7 kategoride faaliyet göstermekteyiz. U-19, U-17, U-16, U-15, U-14, U-13 ve U-12 branşlarında faaliyet gösteriyoruz. Bu branşta toplam 150’e yakın sporcumuz bulunmaktadır. Pandemiden dolayı 1,5 yıldır faaliyet göstermiyoruz ve bu 2 aydır pandeminin hafiflemesiyle faaliyetlere başladık ve sporcularımızın yavaş yavaş toplanmasıyla faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz’’ dedi.

"BASKETBOLDA 90'A YAKIN SPORCU VAR"

Basketbol Antrenörü Aydın Demirboğa “Petrolspor’un bütün spor branşlarını kaynaşma yemeği adı altında bir araya getiren değerli Bölge Müdürümüz Mustafa Demir Bey’e teşekkür ederiz. Şuan da alt yapı çalışmalarında 4 kategoride devam ediyoruz. Bunlar, minik, küçük, yıldız ve genç kategorileri. Toplamda 90’nın üzerinde sporcumuz var. Bunlar lisanslı olanlar. Bir de yaklaşık 30-40 tane sporcumuz var, bunlarda lisanssız olarak alt yapılarımızda çalışmalara devam etmekteyiz’’ dedi.

"GÜREŞ'TE 120'YE YAKIN SPORCU VAR"

Güreş Antrenörü Hamdullah Akdemir “Batman Petrol spor güreş takımında faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. 120’ye yakın lisanslı sporcularımız var. Bu sporcularımız arasında 40’a yakın milli sporcumuz var. Şuan Türkiye Olimpiyat Merkezlerinde 4 sporcumuz çalışmalarını sürdürmektedir. Alt yapımızda yetişip Avrupa, Dünya olimpiyat derecelerini elde  eden sporcularımız mevcut. Bu kaynaştırma etkinliğiyle birlikte tüm branşlardaki sporcular bir araya gelerek yeni sezona bir motivasyon ile başladı. Bu etkinliğin sağlayan bölge müdürümüz aynı zamanda kulüp başkanımız Mustafa Demir Bey’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Güreş branşında 5 antrenörle çalışmalarımızı hafta içi, hafta sonu 3 grup halinde sürdürmekteyiz. 1. Lig büyüklerde serbestte mücadele veriyoruz. Aynı zamanda büyüklerde 2. Lig grekoromen stilde mücadelemizi sürdürmekteyiz ve bizim kulübümüzde güreş branşında işitme engeliler de 5 sporcumuz yer almaktadır’’ dedi.

"ATLETİZMDE 250'YE YAKIN SPORCU VAR"

Etkinlikte konuşan Atletizm Baş Antrenörü Ümit Kemal Pişkin ise "Batman Petrol Spor Atletizm Takımı 2010-2011 yılında kuruldu.  Batman Petrol Spor kulübünün düzenlemiş olduğu bir etkinlikle bugün bir araya geldik. Başta genel müdürümüz sayın Melihan Bilgin olmak üzere bölge müdürümüz Mustafa Demir ve Yönetim Kuruluna bu etkinliği düzenlediği için teşekkür ediyorum. Yaklaşık 250 öğrencimiz haftanın 5 günü antrenmanlarımızı yapmaktayız. Büyükler, gençler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde liglerde yer almaktayız. 3 yıldan bu yana Dünya şampiyonasına, Balkan şampiyonasına ve Avrupa şampiyonasında gençlerimiz bulunmakta. Bu sene Kenya da düzenlenen Dünya U-20 şampiyonasında Mazlum Demir Dünya 6.’lığı elde etti. Bu sene Hayrettin Yıldız ve Şükran Ayaz Balkan şampiyonlukları elde ettiler. Çalışmalarımız sürmektedir. Önümüzdeki hafta 5 ilçemize teknik kadromuzdaki 4 tane hocamız ve diğer ekip arkadaşlarımızla beraber çıkarma yapıp 5 ilçemizde, her gün bir ilçemize giderek yetenek taraması yapacağız” dedi.

Etkinliğin sonunda sporcular, antrenörleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.