Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası amatör spor kulüplere destek olmaya devam ediyor. Önceki yıllarda da amatör spor kulüplerine çeşitli desteklerde bulanan DTSO bu yılda amatör liglere isim sponsorluğu protokolü imzaladı.

DTSO ile imzalanan protokolle artık Diyarbakır’da bulunan tüm amatör kulüplerinin lige katılım bedeli, hem TFF’nin hem ASKF’nin hem de antrenör vizelerinin yatırılması DTSO’nun desteğiyle sağlanacak.

Amatör spor kulüplerine gerekli desteği sunmaya devam edeceğiz

DTSO Başkanı Kaya, “ASKF ile imzaladığımız yerel amatör liglere isim sponsorluğu protokolüyle ilimizde faaliyet gösteren sporcularımıza destek olmaya çalışıyoruz. Kentimizin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda gelişmesi için çaba göstermeye devam ediyoruz. Bu çerçevede amatör spor kulüplerimizin altyapılarını geliştirmelerine büyük önem veriyoruz. Özellikle sporun toplumsal kaynaştırıcılığı bizler için çok önemli. Genç ve dinamik bir nüfusa sahip kentimizde gençlerin her alanda olduğu gibi sportif faaliyetlere yönelmeleri gerekiyor. Bizler bu anlamda amatör spor kulüplerine gerekli desteği sunmaya devam edeceğiz. Bugün imzaladığımız protokol ile ulaşmak istediğimiz nihai hedefin ilk adımını atmış olduk. Kentimize ve tüm spor camiasına hayırlı olsun” dedi.

BATMAN AMATÖR SPOR KULÜP YETKİLİLERİNDEN BATSO'YA ÇAĞRI

Diyarbakır DTSO'nun Diyarbakır'da bulunan amatör spor kulüplere yaptığı destekten sonra, Batman'da bulunan amatör spor kulüp yetkilileri haber merkezimizi arayarak, neden Batman Ticaret ve Sanayi Odası biz amatör kulüplere böylesi güzel ve anlamlı destekte bulunmadığını ifade ettiler.

Batman'da faaliyet gösteren amatör spor kulüp yetkilileri Spor72'yi arayarak şunu söylediler: "BATSO'nun Petrolspor'a yaptığı desteği amatör spor kulüplere yapması gerekiyor. Çünkü amatör spor kulüplerinin herhangi bir geliri yoktur. Tek destekleri Vali ve diğer kamu kurum kuruluşlarıdır. Bu konuda özellikle Diyarbakır DTSO'nun amatör spor kulüplere yaptığı desteğin aynısını sponsorluk anlaşması üzerinden BATSO'nun da yapmasını bekliyoruz" görüşlerini aktardılar.

Kaynak: SPOR72

Diyarbakır DTSO’dan amatör spor kulüplerine sponsorluk