Süper Lig 10. hafta maçında dev derbi maçında Beşiktaş, Vodafone Park Stadyumu'nda Galatasaray'ı konuk etti. Müthiş geçen mücadelede gülen taraf Beşiktaş oldu. Siyah beyazlılar sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı. Temposu yüksek, zevkli ve çekişmeli derbi maçta gülen taraf Beşiktaş oldu. Dev derbinin maç anlatımı ve özeti haber sayfamızda...

Beşiktaş, Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray'ı konuk etti. İlk yarısı tempolu ve mücadelesi yüksek geçen maç oldukça çekişmeli geçti.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN BELİRTİLEN BAĞLANTIYI TIKLA

Maçın ilk dakikalarında ev sahibi takım Beşiktaş etkili geldi. Siyah beyazlı taraftarlar, Fırat Aydınus'un ilk düdüğüyle birlikte müthiş bir desteğe başladı. Bu arada deneyimli hakem Fırat Aydınus'un da doğum gününde bu dev maçı yönetmenin heyecanını yaşadığını bildirelim.

Ev sahibi ekip, ilk düdükle beraber oyunu rakip yarı alana yıkmaya çalışıyor.

Siyah beyazlılar, savunmadan hazırlık paslarıyla kontrollü bir şekilde oyunu sürdürmeye çalıştı. Beşiktaş ilk yarıda oyun üstünlüğünü eline almaya çalıştı. Her iki kanattan üst üste gelişen ataklarla Galatasaray savunmasını zorladı.

DİREKTEN DÖNDÜ! Serbest vuruşta topun başına geçen Pjanic'in ortasında doğrudan kaleye yönelen top üst direğe çarpıp auta çıktı.

Dakikalar 20'yi gösterdiğinde Beşiktaş adına mutlak gol kaçtı. Larin'in derinlemesine basında Yedlin'in sektirdiği topla Teixeira sol çaprazdan ceza sahasına sokuldu. Karşı karşıya pozisyonda açıyı kapatan Muslera'ya rağmen vuruşunu da yaptı ancak top yandan dışarı çıktı.

GOL! Cicaldau attı, Galatasaray öne geçti. Ayağa paslarla rakip ceza sahasına yaklaşan Galatasaray'da Kerem'den topu alan Cicaldau, yay üzerinden ayağının üstüyle nefis vurdu. Yerden giden top sağ altı köşeden ağlarla buluştu.: 0-1

Beşiktaş golü yedikten sonra şoku üzerinden atıp oyunun kontrolünü yeniden eline almaya çalıştı.

GOL! Beşiktaş'ta Larin oyuna denge getirdi. Rakip yarı alandaki etkili paslaşmaların ardından sol taç çizgi önünde topu alan Umut Meraş'ı nefis ortasına kale alanı içinde iyi yükselen Larin, kaleci Muslera'dan önce kafayı vurdu ve topu filelerle buluşturdu.

Cyle Larin, bu sezon Süper Lig'deki ikinci golünü kaydetti.

Karşılıklı atakların geçtiği müthiş maçın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona erdi.

İLK YARI SONUCU BEŞİKTAŞ 1-1 GALATASARAY

Vodafone Park'ta maçın ikinci yarısı başladı.

İkinci yarının başında sakatlıkların sayısı bir hayli fazla. Bu kez Teixeira'yla girdiği ikili mücadele sonrası Taylan yerde kaldı.

Oldukça yüksek tempoda geçen ilk yarının aksine ikinci yarının başınta tempo bir hayli düşük.

Beşiktaş ayağa paslarla rakip yarı alana boşluk bulmaya çalıştı.

Tehlike kaçtı. Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Rosier'in arka direğe doğru sert bir şekilde kestiği topa Larin müsait durumda hareketlenmişti ancak Yedlin çok kritik bir hamleyle son anda araya girerek topu kornere yolladı.

60. dakikada Galatasaray atağında Van Aaholt ceza sahası dışından şansını denedi, yerden giden top kaleci Ersin'de kaldı.

GOL! Larin bir kez daha sahnede. Beşiktaş'ın Pjanic'le sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direkteki Necip kafayla topu arkaya çevirdi, kale alanı önünde Larin tamamladı ve Beşiktaş'ı 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Galatasaray kalesinde gördüğü ikinci golün ardından oyunun kontrolünü eline aldı. Sarı kırmızılılar tüm hatlarıyla rakip yarı alana yerleştiler.

PENALTI! Çok adamla gelişen Galatasaray atağında ceza alanı sağ çaprazında topu alan Kerem'in sert vuruşunda savunmadan seken topa yakın mesafeden Halil vurdu. Ersin'de kalan top sonrası hakem, Kerem'in şutunda Vida'nın elle oynadığı gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi.

PENALTI KAÇTI! Mostafa Mohammed penaltıdan kalecinin sağına doğru bir vuruş yaptı, köşeyi doğru tahmin eden Ersin gole izin vermedi.

Maçın son anlarına girilirken Galatasaray oyunu rakip alana yıkmak için çaba gösterdi. Sarı kırmızılılar beraberlik golü için atak geliştirdi ama bir türlü aradığı golü bulamadı.

Maçın son anlarında karşılıklı atakların geçtiği maçın temposu düştü.

Mücadelede başka gol olmayınca maç Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Bu galibiyetle Beşiktaş, puanını 20'ye yükseltip 3'üncü sıraya yükselirken Galatasaray ise 17 puanla 8'inci sırada kaldı.

Temposu tansiyonu yüksek zevkli ve çekişmeli geçen dev derbi maçın özetini izlemek için belirtilen bağlantıyı tıklayınız.

BEŞİKTAŞ 2-1 GALATASARAY MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN LİNKE TIKLA