Gaziantep FK - Kasımpaşa müsabakasında maçın hakemi Halis Özkahya, 9 dakika uzatma vermesine rağmen 90+4'te maçı bitirdi. Hakemin geri çağırması neticesinde, bazı oyuncular duştan çıkarak maça döndü.

Halis Özkahya hakemliği bıraktı

Yaşanan bu olay çok tartışılırken, TRT Spor'da yayımlanan Yüzde 100 Futbol'da açıklamalar yapan yorumcu Rıdvan Dilmen, Halis Özkahya'nın hakemliği bıraktığını duyurdu.

Rıdvan Dilmen: Hata insanlara mahsus

Rıdvan Dilmen, ''Halis Özkahya hakemliği bıraktığı yazısını bugün federasyona vermiş. Fevri düşünmüş çünkü hata insanlara mahsustur. Avrupa'da belki emsali yok. Ama insandan bahsediyoruz. FIFA hakeminden bahsediyoruz. Ama birkaç senedir omuzlarında kulüplerin baskı oluşturulduğunu hissediyordum.Federasyonun bu açıklamasının şu olmaması lazım: Bir antrenör tartışılır, eğer kulüp yöneticileri, ben o hocanın arkasındayım derse ki diyordur. İnşallah böyle bir açıklama değildir. Kabul etmezler, çünkü önüne geçemezsiniz. Allah'tan maç, 2-0'dı. İki takımın teknik patronu de yapıcı konuşmalar yaptılar. O yüzden de Avrupa maçlarına giden böylesine hakemlere yanlış yapılmasın." diye konuştu.

Ne olmuştu ?

Gaziantep FK ile Kasımpaşa arasından oynan Süper Lig maçında hakem Halis Özkahya, 9 dakika uzatma vermesine rağmen 90+4'te maçı bitirdi. Ardından soyunma odasına giden futbolcular, hakemin geri çağırması neticesinde sahaya geri döndü. Bazı futbolcular ise duştan çıkıp son 5 dakikayı oynadı.