Uzun bir aradan sonra ilk mağlubiyet. Futbolda böylesi sonuçların ortaya çıkması doğaldır. Çünkü bugün Belediye Kütahyaspor maçında, Petrolspor’un bir türlü gereken ve de herkesin bildiği, gördüğü bir anlayış içerisinde görünmedi. Belediye Kütahyaspor’un baskısı ile başlayan bir maç. Birçok gol pozisyonlarına giren taraf Belediye Kütahyaspor. Batman Petrolspor’da bir türlü önde topa sahip olamama ve de çabuk kaybedilen toplar. Sonuç olarak 5-1’lik mağlubiyet.

Maçın geneline bakıldığında, orta sahadaki şişkinlik ve savunmadaki basit hatalar aslında mağlubiyetin habercisiydi. İlk devreyi 2-0 mağlubiyetle kapatan Kırmızı beyazlı ekipte moraller iyicene çökmüştü. Maçın ikinci yarının hemen başında farkı kapatayım derken yine ilk yarıda olduğu gibi savunma hatasında yenilen erken gol skoru 3-0’a getirdi ve Petrolspor’lu oyuncuların direncini kırdı.

Bu skordan sonra iyi futbol oynayan Ahmet Yavuz’un öğrencileri kendi sahasındaymış gibi harika bir futbol oynayıp adeta şahlandılar. Ardı ardına gelen goller farkın 5’e çıkması lidere ders verecek bir mantalite ortaya çıktı.

Başlama düdüğünden ve bitiş anına kadar istekli arzulu ve baskılı oynayan konuk ekip Belediye Kütahyaspor, dersine çok iyi çalıştığı apaçık ortadaydı. Belli ki Ahmet Yavuz Petrolspor’u iyi analiz etmiş ve oyunculara iyi enjekte ettiği gözler önündeydi.

Kırmızı beyazlı takımı iyi çözen Kütahyaspor’lu oyuncular, Petrolspor’un geçmesine izin vermediler. Nefes aldırmadılar. Sahanın her yerinde Kütahyaspor’lu oyuncular vardı basmadık yer bırakmadılar tebrik ederim bravo diyorum.

Oyun disiplininden iyicene kopan Petrolsporlu oyuncular maçtan tamamen koptu. Zaten fark 3 olduğunda oyuncular kafalarında “Eyvah maçı kaybettik” tedirginliği apaçık ortadaydı.

Zafer Hızarcı yönetimindeki Petrolspor iyi futbol oynamıyor. Coşkulu bir Petrolspor’un olmasının arkasında şehrin mülki amiri ve en büyük itici gücü Yarasalar taraftar grubu vardır.

Zafer Hızarcı’nın bir sözü aklıma gelmişken buraya yazayım dedim. Hızarcı, “Yanlışlara karşı direnerek doğruyu ortaya çıkarabiliriz” ifadelerini sarf etmişti. Zafer hocam hep soruyorum, sormaya da devam edeceğim, oynanan futboldan memnun musunuz? Siz yanlışlara karşı direnerek değil de doğrulara karşı direnip yanlışı meydana getiriyorsunuz.

Oyuncular üzerinde mental yorgunluğu sorduğumda beni gerçekten de anlayamamıştınız. İyi futbol sergilemeyen takım, yanına mental yorgunluğu da kattığınızda karşınızda diri, dirençli bir rakip, sizi iyi analiz eden bir teknik direktör ve alınan 5-1’lik mağlubiyet. Bu sizlere büyük ders olsun.

Uzun lig maratonunda böylesi sonuçlar ortaya çıkabilir. Ama beklenmeyen sonuçlardan sonra bugüne kadar oluşan istikrarlı yapının korunması için yanlışların irdelenmesi ve önlemler alınması gerekmekte.

Batman Petrolspor’un puan kaybetmesindeki bir diğer faktör ise rehavete kapılmasında payı olanlar, mutlu musunuz? Sizlerin birilerine yaranma derdiniz takıma zarar veriyor.

Zerre kadar futbol bilgisi olmayanlar ve geçmişte bırakın faydayı takım kötüyken kösteklik edenler, bu sezon iyi lider ve namağlup giden Petrolspor’un mağlup olmasında ve puan kaybetmesinde payı olan, prim kasmaya çalışanlar ve şirin gözükme derdine girip sözde projeler sunanlara soruyorum. Yegâne ve tek takımımız var oda Petrolspor’dur. Yemek masalarında ve tatlı salonlarında poz verenler mağlubiyetin en büyük pay sahibidirler.

Çekin elleriniz Petrolspor’dan bir rahat bırakın. Takım üzerinden prim kasmayın ve şov yapmayın. Popülizm derdinde olanlara madalyonun iki yüzünü göstermeye devam edeceğin.