Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Fenerbahçe evinde Kayserispor'u ağırlıyor.

Fenerbahçe ile Kayserispor karşılaşması 8 şubat salı günü saat 20:30’da başlamış olacak olan maçı hakemi Arda Kardeşler yönetecek.

Karşılama ülker stadı’nda oynanacak ve a spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Yayın açılması 15-45 sn. Bulabilir ve şayet kanal açılmıyor ise f5 tuşu ile sayfayı yenileyiniz.

Çeyrek final yolunda fenerbahçe’yi zorlu bir savaşım bekliyor. Normal şartlarda, büyükler için sezon başlarken sıralamada sonda yer edinen türkiye kupası, şu an sarı-lacivertliler adına son aşama önemli. Senelerdir kulübün üzerindeki ölü toprağının atılması, yeni hocayla başlanacak sezon öncesi takıma ve daha da önemlisi camiaya moral ve ümit vermesi açısından kupayı müzeye götürmek şart.

Kayserispor, uzun vakit düşme hattı çevresinde yer alsa da artık orta sıralarda bulunuyor. Sarı-kırmızılılar da avrupa hayali için türkiye kupası’nı çok istiyor. Ligin formda ekiplerinden kayseri ise çıkışını kupada da sürdürmeyi amaçlıyor.
Kupanın son 16 turu, tek maç eleme usulüne gore oynanacak. Rakiplerine üstünlük sağlayacak takımlar, çeyrek finale yükselecek.

Fenerbahçe'de 5 eksik

Fenerbahçe, kupadaki kayserispor maçı öncesinde yeniden önemli oyuncularından yoksun. Altay imar, filip novak, luiz gustavo ve mesut özil’den oluşan eksikler listesine son başakkent maçında irfan can kahveci de eklenmişti. Omzunda kırık tespit edilen star futbolcu bu akşamki mücadelede vazife alamayacak.

Kayserispor’da Thiam yetişemedi

Sarı-kırmızılılar’da sakatlıkları idame eden stoper oyuncusu dimitrios kolovetsios ve bernard mensah bu akşam görev yapamayacak. Kayserispor’da ek olarak senegal formasıyla afrika uluslar kupası’nda şampiyonluğa ulaşan mame thiam da fenerbahçe ile oynanacak mücadelede forma giyemeyecek. Misafir ekipte gökhan sazdağı ise hasta.