Batman Petrolspor ligin 21. haftasında düşme potasındaki zayıf rakibi Başkent Gözgözler Akademi FK takımını 5-2 mağlup ederek şampiyonluk yolunda bir adım daha yol kat etti.

Mücadeleye istekli, arzulu ve coşkulu başlayan taraf ev sahibi ekip Batman Petrolspor’du. Geçen hafta Bergama’ya bırakılan 2 puan ve en yakın rakibi Nevşehir Belediyespor’un yakınlaşması Petrolspor adına içeride oynanacak maç çok değerli bir hal almıştı.

Lider Batman Petrolspor, kendi sahasında unutulmayacak bir zafere imza atarak şampiyonluk yolunda çok kritik bir virajı döndü.

Maçın bütününe bakacak olursak, oyun içerisinde gel-gitler yaşandı. Batman Petrolspor’un Gözgözler’i yenmekten başka bir düşüncesi yoktu, kaldı ki liderin hata yapma lüksü de olmamalı.

Oyunun geneline baktığımızda, oyun kontrolü tamamen kırmızı-beyazlı ekipteydi. Böylesi düşme potasındaki rakipler, aslında hiçte kolay olmuyor.

Mücadeleye vitesini hiç düşürmeyen Petrolspor, yakaladığı pozisyonları iyi değerlendirdi ve farklı skorla sahadan galibiyetle ayrıldı.

Petrolspor’un özellikle ilerideki oyuncuları çok golcü oyuncular. Puan farkı olarak arayı açarak tartışmasız liderler.

Aykut Çift, Akın Akman ve Hasan Çavdar gibi bu ligi forse edecek oyunculara ayrı parantez açmak istiyorum.

Gerçekten muhteşem bir oyun zekası ve geçiş oyununu çok iyi kullanan bir beceriye sahipler, kendilerini kutluyorum.

Hep söyleyip yazıyoruz; büyük takımlarda büyük oyuncular oynar. Büyük oyuncular zor anlarda takımın kaderini, maçın kaderini, şampiyonun kaderini belirlerler. İşte bu üç oyuncu da böyle.

Petrolspor kötü futbol sergilese de; ustaları olmazsa, şu ana dek bu kadar puan alınır mıydı?

Teknik direktör maçta benim izlediğim ve gözlediğim kadarıyla kanat organizasyonları ve geçiş oyununu iyi uygulattı sahada. Kendisini tebrik ediyorum. Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek gerekir.

Bu maç kesinlikle şampiyonluk için ölçü değil. Ama yapabileceklerini görmek adına değerli. Vazgeçmemek en büyük kazanç. Ama bir ders daha var. Yol dikenli, bilmen gereken asla vazgeçmemek.

Batman Petrolspor bu maçı sadece 2-3 oyuncuların çabası ile kazanmadı. Takım olarak inandı ve sonucu buldu.

Şampiyonluk yolunda böylesi sonuçları almak çok değerli ve anlamlıdır. Petrolspor şampiyonluk yolunda bir adım daha ileri gitti ve avantajını sürdürdü.

Muhteşem ve büyük taraftarımıza da değinmeden geçmeyeceğim.

Yarasalar Taraftar Grubu gerçekten de muazzam ateşli ve itici. Petrolspor’un başarısının altında en büyük payın sahibi, coşkulu Yarasalar’dır.

Soğuk havaya rağmen stadı hınca hınç dolduran Yarasalar Taraftar Grubuna, Batman halkına ve desteğini esirgemeyen basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah yolun sonu şampiyonluktur.