Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün 2021-2022 Okul Sporları Faaliyet Programında yer alan okul müsabakaları sona erdi.  

25-26 Şubat 2022 tarihleri arasında düzenlenen Okul Sporları Eskrim müsabakaları Batman’da ilgi odağı oldu. 50 öğrenci ve 13 okulun katılımıyla 6 kategoride yapılan eskrim müsabakaları coşkulu bir ödül töreniyle sona erdi.

Kategorilerinde dereceye giren okulların sporcuları ilimizi ve okullarını Nisan ayının ilk haftasında Kahramanmaraş’ta düzenlenecek olan Türkiye şampiyonasında temsil etmeye hak kazandılar.

Dereceye giren sporcu ve takımların kupa ve madalyalarını veren Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, aynı derecelerin finalde de gösterilmesini beklediklerini söyledi. İl Müdürü Özperk; “İlimizde yeni gelişmekte olan eskrim sporuna gösterilen ilgi bizleri son derece mutlu etti. Katılım sağlayan tüm okullarımızı tebrik ederim. Daha öncede söylediğimiz gibi, faal olmayan hiçbir branşımız kalmayacaktır. Güçlü ve donanımlı personellerimizle canla başla çocuklarımız, gençlerimiz ve halkımız için çalışıyoruz.” diye konuştu.

GENÇ ERKEKLER 

1 – Batman Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  

2 – Batman Spor Lisesi 

3 – Mehmet Emin Şimşek Anadolu Lisesi  

GENÇ KIZLAR 

1 – Gültepe Anadolu Lisesi  

2 – Vakıfbank Anadolu Lisesi 

3 – Kız Meslek Teknik Anadolu Lisesi 

YILDIZ ERKEKLER 

1 – Selahattin Eyyubi Ortaokulu 

2 – Özel Rüzgar Koleji Ortaokulu 

3 – Kültür Ortaokulu  

YILDIZ KIZLAR 

1 – Özel Rüzgar Koleji Ortaokulu 

2 – Gültepe Ortaokulu 

3 – Kültür Ortaokulu  

KÜÇÜK ERKEKLER 

1 – Kültür Ortaokulu 

2 – Özel Rüzgâr Koleji Ortaokulu 

3 – Özel Rüzgâr Koleji Ortaokulu  

KÜÇÜK KIZLAR 

1 – Selahattin Eyyubi Ortaokulu  

2 – Özel Rüzgâr Koleji Ortaokulu 

3 – Kültür Ortaokulu