Batman Petrolspor Karaman Belediyespor deplasmanından 3-0'lık galibiyetle ayrılıp şampiyonluk adına bir engeli daha aşmış oldu. Batman Petrolspor'un geçtiğimiz sezonlarda yarışın içinde oldukları zaman dengesiz ve istikrarsız bir gidişatı oluyordu.

Petrolspor yönetimi ile beraber bu dengeyi çok doğru sağlayıp, ayakları yere sağlam basan, ne istediğini bilen, çok başarılı bir görüntüye büründü. Takımda 'ben' değil 'biz' diyen tam bir aile ortamı var şuanda. Deneyimli oyuncularla genç oyuncuların birlikteliği yüksek enerji verdiği gibi aidiyet duygusunun verdiği sorumlulukla saha dışından saha içine çok doğru bir geçiş sağlıyorlar.

Batman Petrolspor, oynadığı oyunla, ortaya koyduğu mücadeleyle aldığı '3 puanı fazlasıyla kazanmayı' hak etti.

Batman Petrolspor için şu saatten sonra “puan kaybeder miyim?” korkusuna kapılmak, çok yersiz. Bu kadar farkla lider isen, gücünün farkında olacaksın. O gücü rakibe hissettirecek, enerjini ve karakterini sahaya yansıtacaksın. Bunları yaparken de takım oyunundan asla taviz vermeyeceksin.

Batman Petrolspor ne olursa olsun önyargıları, kötü hatıraları, klişeleri yıka yıka yoluna devam ediyor. Artık Petrolsporluların yeni bir anlayış inşa etme zamanı geldi. Aykut Çift'e ise ayrı bir parantez açmak şart oldu; Petrolspor'u omuzlarında yükselten ve onunla yükselen büyük oyuncu. Sorumluluktan kaçmayan oyuncuları, pes etmeyen inatçı ruhuyla Karaman'dan galibiyetle dönen Petrolspor, bir hikaye yazıyor şampiyonluğa doğru. Petrolspor sezon sonunda şampiyonluğa ulaşırsa Aykut'un o tabloda özel bir yeri olacaktır.

Karaman Belediyespor galibiyetinden ötürü Yönetimi, Teknik heyeti kutluyorum. Bu başarıda büyük pay sahibi olan başta sayın valimiz Hulusi Şahin olmak üzere, taraftara, basın mensuplarına ve Batman halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum...Önümüzdeki 1954 Kelkit Belediyespor maçında 15 bin kişilik stadyumun tamamen dolmasını umuyorum.

Allah'ın izniyle yolun sonu şampiyonluktur...