Batman Petrolspor çok özel bir iş başardı. Yönetim orta düzeyde bir bütçe ile takımı hep en üst seviyede tuttu. 26 yıl aranın ardından şampiyonluk geldi. Aykut sezonun oyuncusuydu. Durdurulamaz bir performans sergiledi. Akın’ı izlemek bir sanatçıyı iş başında takip etmek gibiydi. 

Erdi Bakırcı, İlyas Ural, Abdulsamet, Okan Toprak, Ali Kemal, Hasan Çavdar, Savaş Çakır, Ömercan, Orhan ligi adeta forse ettiler. 

26 yıllık özlemin sona ermesinin senaristliğini ise kaleci Cihan ve Onur çizdiler. Muhteşem bir sezon geçirdiler, çok kritik kurtarışlar yapıp biz şampiyonuz dedirttiler. 

Petrolspor’un futbol sayfalarında hak ettiği yere geri dönüşü için belki de ilk adım atıldı. Erdi Bakırcı, Okan Toprak önceki yıllarda düşmekten kurtulup bu sezon şampiyonluğu görmesi ise kendi adına futbolun acı soslu cilvesi oldu.

Şampiyon takımın şampiyon tribünlerine değinmeden geçmeyeceğim. Petrolspor’a gönül vermiş taraftarlara teşekkür ederim. Bu taraftar olmasaydı belki de 26 yıllık özlem sona ermezdi. Bakıldığında Süper Lig’de bazı kulüplerin böylesi coşkulu, tutkulu ve büyük bir taraftarı yoktur. Petrolspor’u her koşulda destekleyen, yağmur-çamur, sıcak-soğuk demeden vefakar ve cefakar Yarasalar Taraftar grubu ve Dark Reds taraftar grubu vardı. Şampiyonlukta büyük pay sahibi olan bütün fertlerini kutluyorum. 

Batman Petrolspor, Batmanımızın eski valisi Hulusi Şahin ve Başkan Abdulvahap Akbaş önderliğinde hak ettiği bir şampiyonluk aldı. Aykut Çift kariyer senesini geçirdi (Tam bir başrol). Akın Akman. süper yıldızlığın kapısına geldi. Rüya gibi bir sezon. Deneyimli oyuncular ustalık dönemini geçirdi. Yine de rekabetlerin oyunu yükselttiği gerçeği ortaya çıktı. Önceki dönemler sonrası, doğru transferler ve DNA içeren hamleler ile Petrolspor’un kendini bulması, Ligi geri döndürdü. Petrolün ezeli rakiplerini sürklase ettiği sezonda, TFF 2. Ligde gelecek yıl itibariyle müthiş çekişmeye yeniden başlayacağımızın sinyali oldu.

Batman Petrolspor artık 2. Ligde. Transferde geçen seneden bir tık daha iyisini yapmak gerekiyor. Yoğun bir trafik olacak. Kadro derinliğini ve kalitesi oluşturulması gerekiyor.

Kendi fikrim ve düşüncem. Bence 2. Lig 3. Ligden daha zorlu. Nedeni ise, 3. Lige çıkan takımlar bölgesel amatör ligden geliyor, 2. Lige düşenler ise 1. Ligden. Dolayısıyla bu ligde daha hızlı daha kaliteli bir oyun ortaya koymanız gerekiyor. 

Batman Petrolspor artık tek bir şampiyonlukla yetinmemesi gerekiyor. Yine yarışın içinde olmak, daha iyisini yapması için mücadele etmesi gerekiyor.