İstanbul'da oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinde Kayserispor'u uzatmalarda mağlup ederek kupaya uzanan Sivasspor, UEFA Avrupa Ligi biletini aldı.

2021-22 sezonu Ziraat Türkiye Kupası final maçında Yukatel Kayserispor ile Demir Grup Sivasspor karşı karşıya geldi. 90 dakikası 1-1 biten ve uzatmalara giden müsabakayı 3-2 kazanan Sivasspor kupayı kaldıran taraf oldu.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan finalde Sivasspor'a zaferi getiren goller Aaron Appindangoye (60'), Max Gradel (95') ve Moussa Konate'den (113') geldi. Kayserispor'un gollerini ise Ramazan Civelek (33') ve İlhan Parlak (107') kaydetti.

Rıza Çalımbay'ın ekibi bu sonuçla Türkiye'yi 2022-23 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde temsil etmeye hak kazandı. Sivasspor turnuvaya play-off turundan giriş yapacak.

Ülkemizi Trabzonspor (play-off turu) ve Fenerbahçe (ikinci eleme turu) Şampiyonlar Ligi'nde, Konyaspor (ikinci eleme turu) ve Başakşehir (ikinci eleme turu) ise Konferans Ligi'nde temsil edecek.

Sivasspor kupayı ilk kez kazandı

Sivasspor tarihindeki ilk Türkiye Kupası şampiyonluğunu tattı.

Türkiye Kupası'nda bu sezona dek en fazla yarı finale kadar yükselme başarısı gösteren Sivas ekibi, ilk kez çıktığı finalden galip ayrıldı.

Kupada 2008-09 sezonunda yarı finale çıkan Sivasspor, evinde golsüz berabere kaldığı Fenerbahçe'ye rövanşta 3-1 mağlup olmuştu.

Sivas temsilcisi, 2012-13 sezonunda da kupada yarı final heyecanı yaşamıştı. Deplasmanda Trabzonspor'a 6-0 yenilen kırmızı-beyazlılar, rövanş maçını 2-1 kazanmasına rağmen kupaya veda etmişti.

Sivasspor, 2014-15 sezonunda da kupada yarı finale kadar yükselmişti. Yarı final ilk maçında Galatasaray'ı 2-1 yenmeyi başaran Sivas ekibi, rövanşta rakibine 4-1 yenilmişti.

Kupada bu sezona dek Galatasaray 18, Beşiktaş 10, Trabzonspor 9, Fenerbahçe 6, Altay, Ankaragücü, Göztepe, Gençlerbirliği ve Kocaelispor 2'şer, Eskişehirspor, Bursaspor, Sakaryaspor, Kayserispor, Konyaspor ve Akhisarspor da 1'er kez mutlu sona ulaşmıştı.