Bursa’da gerçekleştirilen Türkiye 18 yaş altı atletizm şampiyonası tamamlandı.

Şampiyonada dereceye giren 6 atlet, 2-7 Ağustos’ta Dünya atletizm şampiyonasında Batman’ı temsil edecek.
“TÜRK SPORUNA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Dereceye giren futbolcuları tebrik eden TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, “Türkiye Petrolleri bünyesinde, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü olarak Petrolspor Kulübü içerisinde yürüttüğümüz salon sporları içerisinde güreş, atletizm, basketbol, voleybol, tenis gibi sporların olduğunu daha öncede belirtmiştik. Salon sporlarında yaklaşık 12 senelik bir mazimiz var ve bu geçmişimiz artık bize meyvelerini vermeye başladı. Özellikle Batmanlı gençlerimiz dünya çapında müsabakalara katılarak birçok başarılar elde ediyorlar. Şuanda bünyemizde 1000’e yakın sporcumuz var ve bunların yaklaşık 500 ile 600 arası değişik branşlarda lisanslı sporcular. Şuanda dünyadaki tüm uluslararası müsabakalara 50’nin üzerinde milli sporcu gönderiyoruz. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağı. Her daim Türkiye Petrolleri olarak, Petrolspor olarak Batmanlı gençlere sporun önünü açmak, spora kazandırmak ve Türk sporuna hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu noktada da özelikle hocalarımıza ve sporcularımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.
‘’HEDEFİM MADALYA ALMAK’’
Dereceye giren atletlerden Ruken Tek ‘’3 bin engel koşuyorum. 9.52 ile bu sezonun en iyi derecesini koştum. 16 Haziran’da yapılacak olan Romanya-Balkan yarışında 3 bin engel koşacağım. Akdeniz oyunları ve İslam oyunlarında yarışmaya hak kazandım. En iyi derecemi koşup tabi ki de öncelikli hedefim madalya almak. Bir de 2024’te Paris olimpiyatlarında en iyi dereceyle oraya gitmek’’ dedi.
‘’10 BİN METRE YÜRÜYÜŞTE BİRİNCİ OLDUM’’
Amacının madalya almak ve ülkesini ve ilini temsil etmek olduğunu ifade eden atlet mazlum Demir, “28 Mayıs tarihinde Bursa’da yapılan U-20 şampiyonasında 10 bin metre yürüyüşte birinci oldum. Dünya barajını geçerek 1-7 Ağustos arası dünya gençler şampiyonasına katılmaya hak kazandım. Orada hedefim madalya almak ve 2024’te en iyi şekilde ülkemizi ve ilimizi temsil etmek’’ dedi. (SPOR72)

https://youtu.be/V3-s5-eKIzw