Futbol anlamında çok arzu ettiğimiz ve 26 yıldır şampiyonluk hasretini çektiğimiz bir yıl yaşadık, kupayı aldık ve 2.Lig’e yükseldik.

Artık geçen sezon geride kaldı. Şampiyonluk tadını doyasıya çıkardık ve mutlu olduk. Bize bu mutluluğu yaşatanlara Allah razı olsun.

Yeni sezona bakacak olursak istikrar ve kadro mühendisliğinde doğru işler olacağına inanıyorum.

Petrolspor yönetimi, yeni sezonda daha az maliyetli ancak iddialı bir kadro kurmayı planlıyor. Kırmızı beyazlılar, ayrılan futbolcuların ardından bütçeyi yeniden oluşturacak.

Her zaman söylemişimdir söylemeye de devam ediyorum. Ben günübirlikçi başarı bekleyenlerden değilim. Uzun vadede başarılı olmak için yapılan projeleri savunurum. Yanlışları sorgular doğruları alkışlarım.

Sezon planlaması konusunda hep eleştiriler yapmışımdır. Şöyle bir eleştiri; Başarı istiyorsak doğru ortamda ve doğru zamanda hareket etmek gerektiğini savunuyorum.

Petrolspor’a kalıcı gelirlerin sağlanması gerekiyor. Yoksa her sene böyle finansal açıdan zorluklar yaşanıyor. Aklı selim bir insan bunları düşünür.

Petrolspor’u zerre düşünenler etrafında kenetlenmesi gerekiyor. İnsanlarımızın hep sorgulama gibi kötü bir huyu var.
Davulun sesi uzaktan güzel geliyor. Ama aslına bakıldığında profesyonel bir kulübü yönetmenin ne kadar zor olduğunu futbol aklı olan insanlar anlar.

Koruma kalkanının önemli unsurlarından biri de haliyle medyadır. Biz medya mensupları yine kenetlenip Petrolspor’un başarısı için çaba sarfetmemiz gerekiyor.

Batman’da çok güçlü ve güzide iki büyük marka var; Tüpraş ve TPAO.

TPAO sağolsun tesisini Petrolspor’a tahsis etmiş yardımcı oluyor, bu yetiyor mu? elbette yetmiyor. Bundan daha öte destek çıkması gerekiyor. Bünyesine alması şart. Siz eğer Batman’ın en güzel yerini alıp orada hisselerinizi arttırıp büyük maliyetler elde ediyorsanız, kusura bakmayın bir kulübe mali açıdan destek çıkmanız zor olmazsa gerek.

Tüpraş’a gelince. Yine aynı şekilde Batman’da petrol konusunda büyük işler yapıyorsunuz. Şehrin büyük bir kısmını almış vaziyettesiniz. Memleketimizden büyük kazançlar elde ediyorsunuz.

Ey Tüpraş soruyorum; Şehri ikiye bölen tren raylarında sizin vagonlarınız değil mi özel olarak sevkiyatta hizmetinizde oluyor?

Bizler izin vermezsek o vagonlarınız makas kesip şirketinizden sevkiyat işlemi sağlayabilir mi? Memleketimizden milyon dolarlar kazanıyorsunuz. Ama şehrimizin tek profesyonel takımına sahip çıkmıyorsunuz. Çıkacaksınız, çıkmanız gerekiyor.
Bu çok zor değildir. Nakdi olarak olmazsa da sponsorluklarla bu işi çok iyi yapacağınızı benden daha iyi biliyorsunuz.

İçinde bulunduğumuz durum sadece Petrolspor yönetiminin, bizlerin, taraftarın, şehrin dinamiklerin, bürokratların, mülki amirin vekillerin değil TPAO ve Tüpraş’ın da sorunudur. Kulübün rahat nefes alabilmesi için artık mali açıdan zorluklar yaşamaması için herkes elini taşın altına koyması gerekiyor.

Kulübün önümüzdeki yıllarda güçlü ve rahat bir nefes alması için Başkan Abdulvahap Akbaş mücadele ediyor. Yaklaşık 3 seneden fazladır başkanlığı yürüten Akbaş ve yönetim kurulu bir çok zorluklar yaşadılar. Yaşadıkları zorluklar kendilerini daha çok güçlü kıldı ve doğru işler meydana getirme konusunda tecrübe edindiler.
Ben artık bu saatten sonra kendileri için ustalık dönemi diyebilirim.

Hep sabırdan söz ederim yine sabır diyorum. Bizim bizden başka kimsemiz yoktur. Evet birçok değerli ve başarılı oyuncular takımdan ayrıldılar. Profesyonelliğin gerektirdiği bir durum. Futbolcunun mesleği bu. Ama onların yerleri dolmayacak anlamına da gelmiyor. Petrolspor büyük bir camia ve emin olun bu takımda oynamak isteyen oyuncular can atıyordur.

Eğer yönetim planlamada doğru oyuncuları gereken mevkilere harmanlarsa emin olun başarı gelecektir.

Deneyimli bir futbolcu 2.Lig’de değilde 3.Lig’de oynamak istiyorsa bu birazda finansmana bakılıyor. Yoksa bir futbolcu kariyerini düşünürse hep üst liglerde oynamak ister.

Ben eski defteri kapatmış vaziyetteyim. Artık önümüzdeki sezonu düşünenlerdenim. Tekrar deklare etmek istiyorum. Sabırlı olalım, birlik olalım. Tekrardan kenetlenelim. Emin olun o zaman başarı gelecektir.

Petrolsporlu Abdurrahman Avşar olduysam bu arma sayesinde oldum. Kulübümüzün armasının anlamı, göründüğünden, yazılandan çok daha büyüktür. Bu armanın renklerinin tartışmasını yaptığımızda bunun eşinin benzerinin olmadığı bir arma olduğunu anladık, gördük.

Ben duygularımı karşımdaki insana çok içten, net ve dobra aktaran bir insanım. Hayatım boyunca rol yapmadım, yapamam. Ben her zaman doğruları savunurum. Başarılı olanları alkışlar ve hakkını veririm.

Son olarak şunu söylüyorum; Petrolspor’a menfaatsiz bir şekilde destek çıkanlara selam olsun.