Batman Petrolspor kulübü hakkında sosyal medyada alacaklarını alamadıklarını organize bir şekilde kamuoyuna duyuran bazı futbolculara yasal işlem başlatacağı öğrenildi.

Batman Petrolspor’da 2021-2022 sezonunda şampiyonluk yaşamış futbolcuların sosyal medya aracılığıyla Kırmızı-beyazlı kulüpten alacaklarının ödenmediğini iddia eden ve hiçbir alacağı olmayan futbolcular hakkında yasal işlem başlatacağı öğrenildi.

Kulüpte alacağı olmayan ve iftira ifadelerini ihdas edip sosyal medyaya taşıyarak kamuoyu önünde Batman Petrolspor’u marka değerini itibarsızlaştırmak adına bu tür manipülatif açıklama yapan kişiler hakkında hukuki yasal işlem başlatılacağı öğrenildi.

2021-2022 Futbol sezonunda TFF 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Batman Petrolspor'a transfer olan birçok futbolcu, peşinatları alıp her maçta primlerinin ödendiği, Batman taraftarı, halkı, STK'lıları, Basın mensupları tarafından bağrına basılıp onore edilmişti. Sezon boyunca bu futbolculara arka olup destek çıkan Batman halkı, şampiyonluktan sonra kulüple yolları ayrılıp başka bir takımla yüksek meblağlarla transfer edilen futbolcuların tamda Batman Petrolspor'un 2. Lig hazırlıkları start verdiği anda ve birçok oyuncu transferini açıkladığı zaman dilimi içerisinde, eski futbolcuların, eş zamanlı ve 62 yıllık köklü kulübü zan altında bırakıp zayıf düşürecek aynı zamanda marka değerini düşürmek için "Alacaklarının alınmaması" haberini kendi sosyal medya hesabında paylaşıp kamuoyuna düşürdükten sonra gündem oluşturmasını büyük bir üzüntüyle karşıladılar.

Spor kamuoyuna bomba gibi düşen bu habere Petrolspor Başkanı Abdulvahap Akbaş sessizliğini bozup konuyla ilgili Çağdaş Gazetesine yaptığı açıklamada, "Yazıklar olsun" diyerek şu ifadeleri kullanmıştı;

Bu paylaşımların organizeli ve kimin tarafından organize edildiğini biliyoruz. Alacağı olmayanlar bile paylaşımda bulunmuş. Petrolspor sayesinde değerlerini 3’e katlayan bu futbolculara tek kelimeyle yazıklar olsun” dedi.

Ayrıca Akbaş, Kulüpte bir süreç yaşandığını, takımın devir sürecinden kaynaklanan belirsizlik olduğunu, bu nedenle bazı ödemeleri geciktiğini, hiçbir zaman da bu futbolculara ödemeler yapılmayacağını denilmediğini, sadece 8 futbolcunun ödemesi kaldığını, bu futbolcuların da kişi başı alacağı toplam ödemeleri 6-15 Bin TL arasında olduğunu açıkladı.

Batman Petrolspor Başkanı Abdulvahap Akbaş'ın kamuoyuna doğru bilgi aktarmasının hemen ardından Batman Taraftarı, halkı, şehrin dinamikleri ve gazetecileri tarafından, başkan Akbaş büyük bir destek aldı.

Hal böyleyken Batman Petrolspor'u zayıf düşürme çığırtkanlığı yapıp, marka değerini düşürmek için organizeli bir şekilde manipülatif eylemler sergileyip, gerçekte bazı oyuncuların hiçbir alacağının olmaması ve kalan 8 oyuncularında sadece 6-15 Bin gibi astronomik bir rakam olmasına rağmen bu girişimlerde bulunan futbolcular hakkında Batman Petrolspor A.Ş Yönetim Kurulu hukuki süreç başlatıp yasal işlem yapılacağı bilgisi öğrenildi.

Kaynak: SPOR72