Ahmet Yavuz göreve gelmesiyle birlikte yeni bir döneme giriş yapan Batman Petrolspor, yerli futbolculara önem vererek geleceğe yönelik ciddi bir şekilde yatırım yapacağı gözlerden kaçmadı. 

TFF 3.Lig 1.Grupta şampiyon olup 2. Lige yükselen Batman Petrolspor, TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek. Kırmızı beyazlı ekip, bu sezon kadrosunda 8 yerli oyuncu katarak sükse yaptı.

Yaklaşık 4 senedir Batman Petrolspor forması terleten genç dinamik ve çalışkan yapısıyla dikkat çeken Batman’ın çocuğu Okan Toprak tarihinde ilk kez şampiyonluk yaşayıp 2. Ligde mücadele edecek.

Aynı grafiği de çizen bir diğer isim İbrahim Yakup İnal ise, Kırmızı beyazlılarda en zor sezonda bile Ahmet Yavuz teknik direktörlüğünde üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirip Belediye Kütahyaspor’a transfer olmuştu. Belediye Kütahya’ya Teknik direktörlük görevine gelen Ahmet Yavuz eski öğrencisi İbrahim İnal’ı kadrosuna kattı. Orada Ahmet Yavuz ile başarılı bir grafik çizen İnal, Batman Petrolspor yönetimi tarafından takımın başına getirtilen Ahmet Yavuz’un gelmesiyle yuvaya tekrar geri dönüş yaptı. 

Çoğunluğu yerli oyunculardan oluşan Batman Petrolspor’da teknik direktör Ahmet Yavuz’un olması bir şans olarak görülüyor. 

Gençlere önem veren, alt ligleri bilen ve özellikle kariyerinde 2. Lig’de çalışma şansı bulan Ahmet Yavuz’un oyuncular üzerindeki etkisi fazlasıyla hissedilmesi bekleniyor. 

Takıma bunca yerlinin alınması ve alt yapıdan futbolcuları profesyonel yapan Batman Petrolspor yönetimi spor camiası tarafından övgüyle ve takdirle karşılandı. 

2022-2023 sezonu Petrolspor’un başarısı için ter dökecek yerli futbolcular şu isimlerden oluşuyor; “Okan Toprak, İbrahim İnal, Hüseyin Elma, Umut Çakar, Azad Çakar, Semih Tek, Bedran Ekin, Fatih Gök.”

Spor72 / Özel Haber