Gazetecilerle bir araya gelen Vali Ekrem Canalp, uzun süre kent gündemini meşgul eden Petrolspor’un, TPAO’ya devriyle ilgili süreç hakkında ilk kez konuştu.

Gazetecilerle bir araya gelen Vali Ekrem Canalp, uzun süre kent gündemini meşgul eden Petrolspor’un, TPAO’ya devriyle ilgili süreç hakkında ilk kez konuştu. Vali Canalp; “TPAO’ya devir konusunda elimden gelen tüm gayreti sarf ettim. Fakat olmadı, keşke başarılı da olsaydım” dedi.

“ELİMDEN GELENİ YAPTIM”
Geçtiğimiz aylarda Batman’ın tek profesyonel ekibi ve bu sezon 2. Lig’de mücadele edecek Petrolspor’un, TPAO’ya devriyle ilgili süreç hakkında Vali Ekrem Canalp, ilk kez konuştu. Gazetecilerin Petrolspor’la ilgili sorularını yanıtlayan Vali Canalp; “Para her şey değildir ama spor kulübü, para demektir. İyi bir kaynağa sahip olmanız gerek. Güçlü sanayisi olan çok sayıda fabrikası olan bir il değiliz. Güçlü bağışlar bulabilecek bir durumuz yok. Geçen yıl OSB’deki parseller üzerinden bağış vardı” dedi.

“AYRINTILARI DAHA SONRA AÇIKLAYACAĞIM"

Vali Canalp, şöyle devam etti; “Bir defalığa mahsus olmak üzere parsel satıldığı zaman yatırımcılardan Petrolspor için bağış alınmış, finansman sağlanmış. Peki bu sene ne yapacaksınız? Bu sene satacak parsel var mı? Parseli satarken alabileceğiniz bağış var mı? Bunu gördüğüm için de takımın TPAO’ya devri konusunda elimden gelen tüm gayreti sarf ettim. Keşke başarılı da olsaydım. Maalesef istediğimiz istikamette gelişmeler olmadı. Ayrıntıları daha sonra açıklayacağım. Fakat keşke olsaydı çünkü güçlü finansman desteği alacak şekilde TPAO’nun bir planlamasının olduğunu da özetle paylaşmış olayım sizlerle.” (Batman Çağdaş)