Batman 1. Amatör Lig kura çekimi BATSO Konferans salonunda gerçekleştirildi. 

2022-2023 sezonu 1.Amatör Lig Kura çekimi ASKF Başkanı Mahmut Akyol, Futbol İl Temsilcisi Ahmet Özaydın, TÜFAD Başkanı Faysal Aydın, İl Hakem Kurulu Başkanı Ali Turan ve Amatör Kulüp Başkanlarının katılımıyla ilk defa canlı yayınlanarak profesyonel ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirildi. 

Yapılan Kura çekiminin Amatör Kulüplere hayırlı olmasını temenni eden ASKF Başkanı Mahmut Akyol, “2022-23 sezonunda bütün takımlara başarılar dilerim. Malzemelerin lige yetiştirilmesi için çaba içerisindeyiz. Yeni sezonun sakatlıksız ve bütün takımlara hayırlı olmasını temenni ederim” dedi. 

Kura çekimini gerçekleştiren Futbol İl Temsilcisi Ahmet Özaydın şu ifadelere değindi, “Öncelikle 2022-2023 sezonu 1. Amatör Lig kura çekimi bütün kulüplere hayırlı olmasını temenni ederim. Seçim çalışmamda 27 madde ile karşınıza çıkıp oylarınıza talip olmuştum. Sizlere söylediğim 27 maddenin 9 tanesini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Lig statüsü için sizlere bir sözüm vardı. Statüyü kulüplerimizin vereceği karara göre düzenleyeceğimizi söylemiştim, bugün bu sözümü yerine getireceğim için gururluyum. Kuraya katılım sağlayan başta ASKF Başkanı Mahmut Akyol, TÜFAD Başkanı Faysal Aydın, İl Hakem Kurulu Başkanı Ali Turan ve tam katılım sağlayan kulüp başkanları ve yöneticilere teşekkür ederim. Sakatlıksız ve Lig’in fair play çerçevesinde geçmesini temenni ediyorum” dedi.

2022-2023 Futbol sezonu 1. Amatör Lig A ve B Grubu şu şekildedir;