TFF 2. Lig Beyaz Grup 6. haftasında Batman Petrolspor deplasmanda Çorum FK takımına konuk oldu. Kırmızı beyazlı ekip sahadan 4-1'lik bir skorla mağlubiyetle ayrıldı. Karşılaşmayı yöneten orta ve yan hakem maçın sonucuna etki etti.

TFF 2. Lig 6. haftasında Çorum FK ile Batman Petrolspor karşı karşıya geldi. Mücadeleyi ev sahibi ekip 4-1 kazandı.

Kırmızı beyazlı ekibi deplasmanda taraftarlar yalnız bırakmadı. Batman'dan Yarasalar Taraftar Grubu ve İstanbul'dan Dark Reds taraftar grubu Çorum FK Stadı'nda kendilerine ayrılan tribünde yerini alarak takımlarını maç boyunca desteklediler.

Ligin 5. haftasında Afyonspor'u mağlup edip çıkış yakalayan Batman Petrolspor deplasmanda Çorum FK karşısında hakemlerin verdiği skandal kararlarla mağlup olmaktan kurtulamadı. Mücadeleye oldukça kontrollü başlayan Kırmızı-beyazlı ekip, ilk dakikalarda Çorum FK takımının savunma oyuncusunun yaptığı büyük hatayı değerlendiremeyen Batman Petrolspor, 45. dakikada Emre Şahin çift sarıdan kırmızı kart görerek sahada 10 kişi kaldı. Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi 0-0.

Maçın ikinci yarısında oldukça hızlı başlayan Batman Petrolspor sahada on kişi kalmasına rağmen Ebu Sıddık'ın geliştirdiği atakta ceza sahasında düşürülerek penaltı kazandı. Penaltı atışını kullanan Şahin Şafakoğlu takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Ev sahibi Çorum FK yediği golden sonra oyunun kontrolünü ele geçirip 65. dakikada geliştirdiği atakta Çorum FK oyuncusu Suat Kaya ceza sahası dışında düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi ve skora dengeyi getirdi 1-1.

Bu golden sonra hakem atmosferin etkisinde kalarak yanlış kararlar verip kart konusunda cömert davrandı. Maçın hakemi Batman Petrolspor'lu Ebu Sıddık'a sarı kart ve yedek kalecisi Hüseyin Elma'ya kırmızı kart gösterdi.

Bu yetmezmiş gibi Çorum FK'nin sol kanattan 73. dakikada geliştirdiği atakta ceza sahasında kesilen ortayla bariz ofsayt pozisyonunda bulunan Çorum FK'li oyuncu Sinan Kurumuş topu ağlara gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Temsilcimiz Batman Petrolspor yediği golün şokunu üstünden atamadan Ebu Sıddık ile gelişen atakta faul ile durduruldu maçın hakemi devam kararı verdi. Hemen ardından Çorum FK kontra atakta geliştirdiği atakta Mehmet Akyüz 73. dakikada skoru 3-1'e getiren golü attı. Hakemlerin yanlı ve skandal kararları sonrasında Batman Petrolsporlu oyuncuların morali iyice düştü ve son saniyede yediği golle sahadan 4-1 yenik ayrıldı.

Ev sahibi ekip bir penaltı atışından yararlanamadı.

Bu maçın hemen ardından sosyal medyada kötü yönetim sergileyen maçın hakemine taraflı tarafsız bütün sporseverler tepki gösterdi.

Alınan bu mağlubiyetin ardından Batman Petrolspor 9 puanda kalarak 8'inci sıraya gerilerken, Çorum FK takımı ise 13 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

Kırmızı beyazlılar önümüzdeki hafta Sivas Belediyespor'u konuk edecek.

Kaynak: SPOR72