TFF 3.Lig 3.Grup ekiplerinden Batman Petrolspor’un basın sözcüsü Emin Çelik, açıklamalarda bulundu.

TFF 3.Lig 3.Grup ekiplerinden Batman Petrolspor’un basın sözcüsü Emin Çelik, liglerin başlayacağının mümkün olmadığını ve ilerleyen tarihlerde iptal edileceğini belirtti.

Çelik yaptığı açıklamada, ligin Temmuz'da oynanmasının intihar olduğunu hatırlattı.

O tarihlerde şehrin çok sıcak olduğunu dile getiren Çelik, Koronavirüsün olduğu bu dönemde maç oynanması mümkün değildir. Kesinlikle lig iptal edilmelidir. Temmuz'da hayat normale dönmesi mümkün değil.” diye konuştu.

Çelik, Süper Lig'de yer alan takımları ile 2., 3. Lig takımlarının bir tutulmaması gerektiğini aktardı.

TFF’nin bu süreçte uyulması gerekenlerle ilgili gelen talimatlara göre hareket edeceklerini aktaran Çelik şunları söyledi:

“Süper Lig'de yer alan takımları ile 2., 3. Lig takımlarını bir tutamazsınız. Süper Lig'de olan takımların her türlü imkanları var, futbolcuları biliyorsunuz çok pahalı futbolculardır. Bizim futbolcular biliyorsunuz Batman üzerinden örnek verirsek millet el birliğiyle bir araya gelip ayrıca vali bey ve bizler bir araya gelip imkanlar dahilinde takıma destek çıkılıyor” dedi.

Teknik ekip ve Futbolcuların kendi memleketlerinde olduğunu belirten Emin Çelik, “Herkes evinde. Çünkü, 2 ve 3.Lig kulüplerinin çoğu liglerin devam etmesinden yana değil. Futbol temas oyunu. Futbolcularımızı sahanın içerisinde nasıl koruyacağız. Her ne kadar sosyal mesafe denilse de önlem alamazsınız çünkü, futbolcular terli terli birbirlerine bağırıp tükürüyorlar sahada. 2. Ve 3.liglerdeki takımların tesis durumları ortada. Bizim kategorimizdeki tesisler, futbolcuların sağlığını kontrol etme açısından iyi sonuçlar doğurmuyor” ifadelerine değindi.

TFF tarafından ligler başlatılacak denilirse başlamak zorunda olduğunu vurgulayan Çelik, TFF Lig başlayacak dediği vakit başlamak zorundayız. Bu şartlarda lig başlarsa tahmin ediyorum ki bir çok takım lige çıkmayabilir. Kümeye düşecek bir çok takım var diyecekler ki sahaya çıkmayacağız o durumda TFF ne yapabilir ki? bence çıkmazlar. Bizde sıkıntı görünmüyor” diye konuştu.

18 Temmuz’da lig başlarsa sıcaklardan ötürü maçların gece oynanması için girişimlerde bulunacak mısınız diye yöneltilen soruya, Çelik, "TFF'nin işi yapabileceğimiz bir şey yok. Serin olması için biraz daha geç saatlere alınması için girişimlerde bulunacağız” dedi.

Spor72 / Özel haber