9. Haftanın erteleme maçında karşı karşıya gelen Arhavispor ile Batman Petrolspor 1'er puan razı oldular.

Hakemler: Burak Güner ***, Hüseyin Otyakmaz **, Levent Yeşilyurt ***
Arhavispor: Baran **, Hüseyin * (Dk. 87 Abdurrahman *), Tolga **, Hakan **, Emrah **, Köksal *, Orhan *, Ahmet Tamet (Dk. 79 Berkay *) *, Abdulkadir * (dk. 69 Ahmet *), Alperen * (Dk. 70 Ertuğrul *), Bilal * (Dk. 70 Berat *)
Batman Petrolspor: Akın **, Kadir *, Evren *, Burak *,Aykut * (Dk. 76 Özgen *), Serhat *, Berkant * (Dk. 88 Okan *),Muhammed *, Mesut *, Abdulsamet *, Aydın * (dk. 89 Emre Aydın *)
Goller: Dk. 37 Aykut Sevim (Petrolspor), Dk. 39 Emrah Çırak (Arhavispor)
Kırmızı kart: Dk. 90+3 Alperen Utku Eskiçırak (Arhavispor)
Sarı kartlar: Emrah, Abdulkadir, Köksal, Berat (Arhavispor), Muhammed, Aykut, Serhat (Petrolspor)

Ligde son 7 karşılaşmadan galip gelemeyen, puan alamayan, gol atamayan Arhavispor'a karşı son 5 maçta galip gelemeyen 3 puan toplayan Petrolspor, ilk devre kötü oynadığı maçta 37. dakikada Aykut Sevim ile bulduğu ilk isabetli şutu gol oldu. Rakibe açık veren Petrolspor ,sol kanatta yaptığı anlamsız faulle 39. dakikada Emrah Çırak'ın yükseldiği kafa topu, savunmanın dikkatsizliği sonucu duran toptan gol yedi: 1-1 İlkyarı böyle tamamlandı.

İkinci devre daha kontrollü ve atak oynayan Petrolspor, bulduğu iki net pozisyonu cömertçe harcarken, etkisiz sahasına hapsolan Arhavi takımını uyandırdı. 83. dakikada savunma oyuncusu Kadir Bilimler'in topu dışarı atmak yerine oyuncuya müdahalesi penaltıya sebep oldu. Kaleci Akın İsmail Köroğlu'nun harika çıkardığı penaltı takımı puan kaybetmekten bu sezon ikinci kez kurtardı. Karşılaşmanın son anlarında 90. dakikasında oyundan çıkan Arhavispor’dan Alperen ve maçın bitiminde Petrolspor’dan Kadir, kırmızı kart gördü. Petrolspor çok önemli 2 puanı kaybetti. Maç karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi. Gelecek haftayı Petrolspor BAY olarak geçirecek.

Toplu sonuçlar
Arhavispor 1-1Batman Petrol
Esenler Erokspor 1-1 Isparta 32 spor
Yalovaspor 1-3 Altındağ Spor

YAZIK, ÇOK YAZIK

Ligde 4 puanla son sıradaki Arhavispor’a bir puanı hediye ettiniz. Petrolsporlu oyuncuları tebrik ederim. Oynanan kötü futbol için bizi mahcup etmediler.

Takım ritmini kaybetti. Benim hayal ettiğim, Petrolsporluların hayal ettiği, Özgür hocanın Petrolspor’u bu değil. Oyunda ve fizik kapasitesinde bir tutukluk var. Bu sadece bu maçla ilgili değil. Bugünkü maçta Petrolspor için belki de ligde oynadığı en kötü maçlarından biriydi. Maçı izlemeyenler hiçbir şey kaybetmedi. Hayatlarından 2 saat fazla kazandı.

Kaynak: SPOR72