TFF 1. Lig ekiplerinden Amedspor, İsrailli futbolcu Dia Saba ile anlaşmaya vardı. Transferin kamuoyuna duyurulmasının ardından sosyal medyada ve taraftar çevrelerinde sert tepkiler yükseldi.
Yeni sezonda kadrosunu güçlendirmek isteyen Diyarbakır temsilcisi Amedspor, geçtiğimiz sezon İsrail Ligi takımlarından Maccabi Haifa forması giyen 32 yaşındaki orta saha oyuncusu Dia Saba ile anlaşma sağladı. Kulüp tarafından yapılan açıklamada, Saba’nın Diyarbakır’a geleceği ve taraftarların karşılamaya davet edildi.
Amedspor’un X (eski adıyla Twitter) hesabından yapılan paylaşımda, “Yeni transferimiz Dia Saba, yarın saat 10.00’da Amed Havalimanı’na inecek. Tüm taraftarlarımızı coşkulu bir karşılama için bekliyoruz.” denildi. Gerçekleşen transferin ardından Saba, Diyarbakır Havalimanı’nda Amedspor yöneticileri tarafından karşılandı.
SPOR CAMİASINDAN SERT TEPKİ GÖSTERİLDİ
Ancak transferin duyurulmasının ardından spor kamuoyunda büyük bir tartışma başladı. İsrail’in Gazze’de uyguladığı insanlşık dışı askeri operasyonların sivillere yönelik ciddi hak ihlalleri ve sivil kayıplarla gündeme gelmesi, bu transferin toplumsal ve vicdani yönünü tartışmaya açtı.
Sosyal medyada birçok taraftar ve spor sever, Amedspor yönetimini sert şekilde eleştirdi. Özellikle Filistin halkıyla dayanışma içinde olan taraftarlar, “Gazze’de yaşananlara rağmen İsrailli bir futbolcunun transfer edilmesi kabul edilemez” şeklinde tepkilerini dile getirdi.
Bazı taraftarlar ise, kulüp yönetiminin bu hamleyle Filistin’de yaşanan insanlık dramına karşı duyarsız kaldığını ve Amedspor’un duruşuna yakışmayan bir adım attığını savundu.
YÖNETİM SESSİZ, TEPKİLER BÜYÜYOR
Amedspor cephesinden ise konuya ilişkin herhangi bir resmi açıklama henüz yapılmazken, tepkilerin önümüzdeki günlerde daha da büyümesi bekleniyor. Kamuoyu, kulüp yönetiminin bu transferin ahlaki boyutunu göz önünde bulundurarak yeniden değerlendirme yapması gerektiğini savundu.





