Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz eğitim döneminde duyurulan program, üniversite öğrencilerinin iş yaşamına hazırlanması, çalışma disiplini kazanması ve istihdam edilebilirliğinin artırılması hedefiyle başlatıldı.
Başvurusu kabul edilen öğrenciler, sürdürülebilir kampüs çalışmaları, kampüs altyapı ve bakım faaliyetleri, sosyal-kültürel etkinlikler, akademik ve idari destek hizmetleri, toplumsal hizmet ve iş birliği projeleri, öğrenci gelişim faaliyetleri, dijital dönüşüm ve inovasyon süreçleri ile girişimcilik ekosistemi gibi 8 farklı alanda görev alacak.
Programda öğrenciler, günlük 1.083 TL ücret alacak, Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Yarı zamanlı uygulanacak program 8 ay sürecek, öğrenciler haftada en fazla 22,5 saat (3 gün) çalışabilecek.
Başvurular 19 Ekim pazar gününe kadar devam edecek. Başvurular İŞKUR E-Şube, E-Devlet, Alo 170 üzerinden çevrimiçi veya Batman İŞKUR İl Müdürlüğü’ne şahsen yapabilecek. Programa katılmaya hak kazanan öğrenciler, 22 Ekim çarşamba günü saat 10.00’da Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü Rektörlük Binası’nda yapılacak kura çekimiyle belirlenecek.




