Sosyal medya hesabı üzerinden kapsamlı ve yazılı bir açıklama daha yayımlayan 28 yaşındaki oyuncu; kulüp başkanı Nahit Eren, Futbol Şube Sorumluları Mustafa Altın ve Nedim Şimşek’i hedef alarak mobbing, sportif baskı ve vefasızlık iddialarında bulundu.

"15-20 MİLYON LİRA GETİR, SERBESTSİN DENİLDİ"

Hazırlık kampına dahil edilmeme sürecinin perde arkasını anlatan Çekdar Orhan, Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Altın’ın kendisini arayarak kampa götürülmeyeceğini ve kulüp bulmasını istediğini yineledi. Formunu korumak adına kampa katılma talebinin reddedildiğini öne süren Orhan, "Mustafa Altın bana açık bir şekilde: 'Kimseyi arama. Tüm yetki bende. Bize 15-20 milyon lira getir, o zaman serbestsin' ifadelerini kullandı. Diğer Futbol Şube Sorumlusu Nedim Şimşek'i aradım, 'Beni bu işlere karıştırma, git derdini yönetime anlat' dedi. Yedi-sekiz yöneticiyle görüştüm ancak herkes sorumluluğu birbirine attı" dedi.

Amedspor'dan Vanspor'a sert yanıt
Amedspor'dan Vanspor'a sert yanıt
İçeriği Görüntüle

Orhan, daha sonra onur kırıcı bir şekilde kampa davet edildiğini belirtecek, kendisine "Erzurum'da transfer olmazsan 1 Ağustos'ta Diyarbakır'da antrenmanı sahanın kenarında oturup izlersin" denilerek sistemli bir mobbing uygulandığını iddia etti.

"YÖNETİM BENİ OYNATMAMASI İÇİN HOCAYA BASKI YAPTI"

Takımdan gönderilmek istenmesinin sadece sportif performansla ilgili olmadığını savunan deneyimli oyuncu, kadınlara yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla yaptığı "saç örme" gol sevincinden sonra tavırların değiştiğini iddia etti. Teknik direktörün kendisinden memnun olmasına rağmen yönetimsel baskıyla karşılaştığını öne süren Orhan, "Hocamla yaptığım özel görüşmede, beni oynatmak istemesine rağmen yönetim kurulunun oynatılmamam yönünde kendisine telkinde bulunduğunu öğrendim. Ayrıca devre arasında Başkan Nahit Eren'in soyunma odasına girerek hocaya, 'Çekdar'ı oynatma, yeni gelen oyuncuyu oynat' dediğini öğrendim" diye konuştu.

VEYSEL SAPAN, OKTAY AYDIN VE PRİM İDDİALARI

Çekdar Orhan, kulüpte yaşanan haksızlıkların sadece kendisiyle sınırlı olmadığını iddia ederek takım arkadaşlarına yönelik Kaleci Veysel Sapan'ın en iyi atletik test sonuçlarına sahip olmasına rağmen ameliyat masasından yeni kalkmışken hastane odasında kulüpten gönderileceğinin söylendiğini ve şampiyonluk kutlamalarına çağrılmadığını öne sürdü. Yönetim kurulu tarafından takım arkadaşı Oktay Aydın'ın evine haciz gönderildiğini iddia etti. Bazı futbolcuların hak ettikleri şampiyonluk primlerinin dahi ödenmediğini savundu.

"ÖZ EVLATLARA ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILIYOR"

Açıklamasının son bölümünde kulübün değerlerine ve aidiyet duygusuna vurgu yapan Çekdar Orhan, "Bu halkı sonradan sahiplenen insanlar el üstünde tutulurken, bu toprakların öz evlatlarına çoğu zaman üvey evlat muamelesi yapıldı" diyerek tepki gösterdi.